Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste kinderboeken over kamperen

Dit jaar weer besloten om te gaan kamperen? Très bien! Ervaren kampeerders hebben vaak geen voorbereiding nodig, maar als beginneling is een goede voorbereiding het halve werk. Informeer dan bij vrienden, familie, kennissen en collega’s die al wel vaker gekampeerd hebben en lees je goed in. Er zijn genoeg gidsen, boeken en websites die alle belangrijke punten behandelen. Alleen al op de website van de ANWB vind je tal van tips.

Nu ben jij uiteindelijk goed voorbereid, maar hoe zit het eigenlijk met de kinderen? Ik vond het in ieder geval elke keer weer super spannend! Je weet niet precies waar je heen gaat, of het wel een leuke camping is en of je wel op een gezellig veldje staat. Voor kinderen is het een groot avontuur en waarschijnlijk één van de hoogtepunten van hun jaar. Jij hebt waarschijnlijk ook nog steeds levendige herinneringen aan deze vakanties. Dat wil je voor jouw kinderen natuurlijk ook.

De leukste kinderboeken over kamperen

Happy kamperen

Om ook kinderen voor te bereiden en natuurlijk te vermaken tijdens hun vakantie, zijn er verschillende boeken die kinderen zouden kunnen lezen of die jij zou kunnen voorlezen. Ik geef je drie leuke voorbeelden, om te beginnen: The Happy Camper, Manfreds kampeer- en survivalgids, geschreven door Job, Joris en Marieke.

‘’Manfred is een echte Happy Camper. Want wat is er nu fijner dan ’s ochtends vroeg bij het huilen van de eerste baby op te staan, de natte tent open te gooien en met je blote voeten in een naaktslak te stappen. Hoera voor het campingleven!’’

De leukste kinderboeken over kamperen

Manfred de Yeti weet gelukkig echt alles over kamperen en in dit boek geeft hij kinderen tips en trucs. Super leuk voor kinderen die nog nooit gekampeerd hebben, of gewoon voor diehard kampeerders zoals Manfred zelf.

Leuk weetje: Job, Joris en Marieke hebben ook de videoclip van ‘’Ik neem je mee’’ (Gers Pardoel) gemaakt! Bekijk ‘m hier!

Naar de camping!

Een ander leuk en informatief boek voor kinderen is ‘’Naar de camping’’ geschreven door Reina Ollivier en Madeleine van der Raad. In dit boek ontdekken kinderen alles wat ze willen weten over een vakantie op de camping. Zo krijgen ze antwoord op vragen als: slaap je altijd in een tent? Mag je zomaar overal kamperen? Zijn alle campings hetzelfde? Ook leggen ze alle voordelen van kamperen uit, geven ze knutseltips en vind je een grote uitklap-pagina met onder andere een miniquiz. Zo worden ze zeker echte kampeerexperts! Het boek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

De leukste kinderboeken over kamperen

Mini-kampeerders

Voor de mini-kampeerders (peuters vanaf twee jaar) is het boek ‘’Kamperen met Fien en Milo’’ van Pauline Oud, super leuk! Fien en Milo gaan kamperen, maar voordat ze kunnen vertrekken moet er eerst van alles gedaan worden, waaronder natuurlijk hun tas inpakken. Maar welke kampeerspullen moeten er allemaal mee en welke dingen blijven thuis? Daar komen kinderen achter in dit boek. Eenmaal op de camping aangekomen zet Fien de tent vast op, maar waar is Milo gebleven?

Welk kinderboek kies jij?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com