Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leukste steden voor een familievakantie

Ons eigen landje kent veel mooie steden om te bezoeken. En het fijne is dat ze allemaal makkelijk te bereiken zijn met de auto. Ben je uitgekeken in de ene stad? Dan rijd je gewoon door naar de andere! Hebben wij even geluk dat Nederland klein genoeg is, hé? Voor alle papa’s en mama’s die nog geen idee hebben waar jullie de kids mee naartoe kunnen nemen tijdens de herfst, ik heb voor jullie een top drie met de leukste steden voor een familievakantie in Nederland opgesteld.

Deventer

Laten we meteen beginnen met de stad waar ik ben opgegroeid: Deventer. Voor de meeste is dit één van de mooiste steden, voor mij was het altijd een normale stad. Toch begrijp ik wel waarom veel mensen zo enthousiast zijn over deze stad. Wist je trouwens dat Deventer een van de oudste steden is? Elke hoek van de straat ademt hier historie! Google je op de naam Deventer? Dan krijg je al snel de skyline te zien. Dit is ook meteen één van de mooiste aanzichten in de stad. Vanaf de Wilhelminabrug kun je mooie foto’s maken van de skyline. Zorg je er wel voor dat je warm genoeg aangekleed bent? Soms kan het hier namelijk weleens erg hard waaien.

Heb je de skyline van je to-do list afgevinkt? Loop dan verder richting het centrum waar je meteen uitkomt op de Brink. Hier vind je museum De Waag en het speelgoedmuseum. Bij welk museum stap jij het eerst binnen? In het speelgoedmuseum kunnen de kinderen kennis opdoen over speelgoed door de jaren heen. Kijk samen naar de oudste poppen en draai aan de tollen. Wedden dat jouw kinderen hier niet meer weg willen? Voor alle belangrijke historische gebeurtenissen in Deventer, moet je bij De Waag zijn. Hier kom je alles te weten over Deventer en de geschiedenis van Deventer. Ik weet zeker dat ook de kinderen dit interessant gaan vinden!

Deventer kun je makkelijk in twee dagen bezoeken. Heb je nou geen idee waar je moet verblijven? Camping de Scherpenhof is dichtbij Deventer en erg kindvriendelijk. Na je bezoek aan deze stad behoort Deventer zeker in jouw lijst van de leukste steden voor een familievakantie thuis!

steden voor een familievakantie

Foto: Bart Ros via Unsplash

Middelburg

Middelburg is volgens veel gezinnen één van de de leukste steden voor een vakantie. En terecht! Er is van alles te doen hier. Ook deze stad is historisch en kindvriendelijk. Bezoek samen met de kids de Mini Mundi: een pretpark en miniatuurpark in één. Wat wil je nog meer? Ik weet zeker dat je hier een hele dag kunt vullen! Ze zeggen ook wel times flies when you’re having fun. Kom aan het einde van de dag bij in het restaurant waar je lekker kunt genieten van het aanbod aan eten en drinken.

Kies ervoor om een paar dagen in Middelburg te blijven om ook de stad een beetje te verkennen! Door heel de stad vind je historische gebouwen en musea. Bezoek het mooie stadhuis. Vergeet je niet om een gezinsfoto te maken? Een familievakantie in Middelburg moet natuurlijk wel vastgelegd worden! Ga van het stadhuis door naar de abdij van Middelburg. Ga even terug de tijd in en maak mee hoe monniken leefden. Wedden dat jouw kinderen hier versteld staan? Verder kun je in Middelburg nog verschillende leuke musea bezoeken zoals de Vleeshal Markt, het Zeeuws museum en het welbekende Sjakie’s Chocolade Museum. Pas wel op dat de kinderen niet te veel chocolade gaan snoepen!

Voor een leuke accommodatie op goede afstand van Middelburg, zit je zeker goed bij Hof van Zeeland.

Sneek

In Friesland vind je de plaats Sneek. Een plek die met zekerheid thuishoort in dit lijstje met de leukste steden voor een familievakantie. Wat mij betreft is het zeker weten de moeite waard om minimaal een paar dagen te blijven. Ga lekker de natuur in met de kinderen en speur naar de meest spannende kinderroutes. Vergeet je niet om een verrekijker, kompas en zoekkaarten mee te nemen? Voor je het weet zijn jullie al uren in het bos en krijgen jullie trek. Stippel dan jouw route uit en ga richting het centrum waar je omringd wordt door leuke lunch hotspots. Zodra iedereen weer vol energie zit kun je het water op.

Ga lekker varen terwijl de wind door je haren wappert, neem een lesje (kite)surfen of ga zeilen! Wie van het gezin leert het snelst een nieuwe watersport? Wil je toch liever droog en binnen blijven? Dan kun je ervoor kiezen om de musea in de stad te bezoeken Bezoek met z’n allen het Nationaal Modelspoormuseum. Hier kunnen de kinderen alles te weten komen over treinen en sporen. Voor de scheepsliefhebbers kun je terecht bij het Fries Scheepvaartmuseum. Maak voor even het leven mee op een schip! Kijk je wel uit dat niemand in het water valt?

Kies je er toch voor om paar dagen van Sneek te genieten, kijk dan ons aanbod in Bakkeveen. Op slechts 45 minuten rijden van Sneek vind je de camping ’t Hout. Hier kun je ook genieten van de Friese wouden en Drentse bossen. Ideaal toch?

steden voor een familievakantie

Foto: Kai Dahms via Unsplash

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

’t Hout

Friesland, Nederland

  • Flippies pretpaleis
  • Zwembad met glijbanen
  • De Friese Wouden

Op 't Hout kunnen kinderen zich bij mooi en minder mooi weer uitstekend vermaken. In de binnenspeeltuin, de overdekte speeltuin of in het buitenzwembad beleven ze eindeloos speelplezier.

De Scherpenhof

Gelderland, Nederland

  • Aan de IJssel
  • Animatieprogramma
  • Dichtbij Deventer

Het kindvriendelijke recreatiepark De Sherpenhof is direct aan het water gelegen. Ook is het vanaf het park slechts 5 km naar Hanzestad Deventer.

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Familie Hoogenboom, 22 januari 2017

Gezellige camping

Het is een leuke en gezellige camping. Goede faciliteiten: prima en betaalbaar restaurant, winkeltje voor de basic spullen, wasserette, mooi zwembad voor de kinderen, animatie voor de kinderen. Lig midden in de natuur. Vanuit Orlando is het prima om dagtripjes te maken naar Florence, Sienna etc.

Bezocht in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com