Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Het leven op de camping

Al voor zo lang ik het mij kan herinneren, gingen wij elke zomer trouw op kampeervakantie. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, België en Nederland, als het maar een camping was. Vaak was een grasveld met een zwembad – zoals ik het altijd noemde – al genoeg, maar we hebben ook wel eens op een grote camping gestaan. Mijn ouders hadden hier schijnbaar voorkeur voor en maakten daarom dus bewust de keuze voor een camping. Ik heb deze vibe overgenomen en ben afgelopen zomer werkzaam geweest als animatrice op camping Ile d’Offard in Frankrijk. Maar wat maakt een camping nou zo leuk? Ik vertel het je in deze blog!

Primitief tot super-de-luxe

Er zijn veel verschillende soorten kampeerders, van heel primitief tot liefhebbers van luxe, het kan tegenwoordig allemaal. Ik heb ze bijna allemaal al voorbij zien komen, vooral op de laatste camping waar ik gewerkt hebt was de variatie in kampeerders enorm. Fietsers met hele kleine tentjes, auto’s met caravans, campers, huisjes-mensen, ze komen allemaal bij elkaar. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is hun liefde voor kamperen en de camping.

Het is mij opgevallen dat het vaak dezelfde soort type mensen zijn op de camping, ongeacht de soort kampeerder. Een typische situatieschets die ik op elke camping ben tegengekomen; lekker voor je stekkie op je campingsetje – of als je op een glamping verblijft een wat luxere tuinset – genieten van de zon met een wijntje, soms nog een spelletje erbij en een ook ’s avonds natuurlijk een borreltje. In de vele dagen die ik op de camping heb doorgebracht afgelopen zomer heb ik veel mensen zien komen en gaan, maar bij elk rondje die ik liep over de camping zag ik deze situatieschets weer veel in realiteit. Er was altijd wel ergens een gesprek aan te knopen, even een “bonjour, ca va?” of “lekker weertje, he!”, was al genoeg om te genieten van een gesprekje. Als kind ging dit natuurlijk iets anders, maar kon ik ook rustig de bal afpakken in het zwembad om zo mee te spelen en nieuwe vriendjes of vriendinnetjes te maken. Je bent eigenlijk altijd buiten, daar is het leven. De caravan gebruikte ik alleen voor het bed en wat opslag. Een dagje hangen bij het zwembad, de stad in of liever een fietstocht? Alleen of zoek je liever de mensen op? Op de camping kan het allemaal!

screenshot-2016-11-02-at-18-13-05

Animatie

En dan nog niet eens gesproken over de animatie! Bij campings denk je toch vaak aan gezinnen en dus aan kinderen. Een animatieteam kan dan natuurlijk niet ontbreken op een kindvriendelijke camping. Ik heb hier, als animator, heel veel zien gebeuren. Op mijn vorige camping was er niet heel veel animatie, maar desalniettemin wisten de kinderen zich altijd te animeren (mij te vinden dus). Het is mooi om te zien hoe kinderen vriendjes en vriendinnetjes maken in de miniclub, fanatieke volwassenen die meedoen met een potje volleybal en veel gezelligheid tijdens een karaoke. Ook voor mij waren dit geniet-momenten, ik vind niks mooier dan mensen zien genieten. Vaak vrijblijvende activiteiten, waarmee je je vakantie op eigen manier kan invullen. Zoek je de gezelligheid en contacten op bij activiteiten, of ga je er liever zelf op uit…?

Waarom? Daarom!

Daarom houd ik zo van campings! Iedereen gaat zijn eigen gang, maar tegelijk staat iedereen open voor een praatje en een wijntje. Dit heb ik als animatrice ervaren afgelopen zomer, maar ook als kind op campings met mijn ouders (zonder de wijn natuurlijk). Het is mooi om al die verschillende (samenstellingen van) mensen te zien genieten en ontmoeten, op een eigen manier. Op een camping ben je nooit alleen en is er altijd ruimte voor gezelligheid, het buitenleven is verrukkelijk!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com