Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Mascotte: knuffelvriend van iedereen

De kracht van een mascotte op een camping

Mascottes bieden animateurs veel voordelen. Ze worden niet alleen gebruikt als inspiratie voor activiteiten, maar dienen ook als promotie. Je kent het beeld wel: in een golfkarretje over de camping met megafoon, posters en een zwaaiende mascotte. Dat is niet alleen leuk voor de animateurs, maar vooral voor de kinderen. Maar waarom zijn kinderen eigenlijk zo gek op mascottes?

Knuffelvriend en superheld

Mascottes zijn vaak groot, schattig en zacht, ze wekken sympathie op bij gasten. De mascotte is eigenlijk een grote, levende knuffel, met een karakter waarin kinderen zichzelf herkennen. Een eigen persoonlijkheid is belangrijk voor een mascotte, want daardoor wordt hij helemaal “echt” en zien de kinderen hem snel als een nieuw vriendje.

Daarnaast kijken kinderen ook deels tegen mascottes op, alsof mascottes superhelden zijn! De mascotte is het grote voorbeeld voor kinderen. Wanneer zo’n superheld je aandacht geeft en speciaal naar je toekomt voor een high five, voel je je als kind belangrijk en gewaardeerd. En zeg nou zelf, stiekem zijn we allemaal gek op mascottes: ook ouders krijgen van hen een lach op hun gezicht.

Untitled design (1)

“Ouders zijn heel blij met Lenny, de mascotte is een echte publiekstrekker. Ik heb van veel ouders gehoord dat hun kids speciaal voor Lenny elke dag naar de Lenny club gaan.”
Sam, animateur bij Team4Animation

IJsbreker

Een mascotte is niet alleen een knuffelvriend en superheld, maar ook een eyecatcher. Wanneer de mascotte over de camping loopt, wekt hij nieuwsgierigheid op bij kinderen. Hierdoor komen kinderen snel op de mascotte af.

Ook breekt een mascotte het ijs bij het eerste contact tussen de animateurs en de kinderen. Door de mascotte hoort een kind zich sneller op zijn gemak te voelen, waardoor het sneller naar animatie-activiteiten komt.

Blog2

Lenny is erg populair: als ik over de camping loop, vragen kinderen nog voor ze mij begroeten waar Lenny is!”
Nienke, animatrice bij Team4Animation

Na de zomer

Aan het einde van de vakantie vinden veel kinderen het jammer om hun nieuwe knuffelvriend gedag te zeggen. Mascotte merchandise artikelen zijn daarvoor de perfecte uitkomst. Kinderen kunnen een artikel van de mascotte kopen, en die thuis aan familie en vriendjes laten zien. Dat biedt een hoop voordelen voor de camping-eigenaar.

Zo zijn de kinderen zonder dat ze het weten een ambassadeur van het merk en zorgen ze ervoor dat meer mensen de mascotte leren kennen. Daarnaast zullen ze door bijvoorbeeld een speelgoedknuffel altijd herinnerd blijven aan de leuke vakantie, en de zomer erna graag terugkomen! En zeg nou zelf, jij wil toch ook nog wel een keer op de foto met die superheld?

Dit jaar naar een Lenny camping? Kijk hier waar Lenny deze zomer zal staan!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Lenny Club

 

logo_lenny_club

Op deze camping is Lenny de Vos aanwezig!

Lenny Club is dé ultieme animatiebeleving die kinderen de zomer van hun leven geeft en heeft als belangrijke kernwaarden kleinschaligheid, persoonlijkheid en professionaliteit. Vakantie vieren op een camping waar de Lenny Club aanwezig is belooft dan ook een prettige vakantie te worden, voor ouder en kind. Meer informatie over de Lenny Club.

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com