Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met kinderen in Zuid-Frankrijk: wat te doen?

Een dagje erop uit? Zie hier onze tips!

Côte d’Azur. Van die naam alleen al krijgt iedereen zin in vakantie, inclusief de kleintjes. Lekker naar de camping, plonzen in het zwemparadijs aldaar en elke dag mooi weer! Maar er is meer te doen met kinderen in Zuid-Frankrijk…

Een dagje Monaco

Welk kind droomt er niet van om ooit zelf in zo’n blitse Ferrari te rijden? In Monaco kunnen de kleintjes zich alvast oriënteren op hun droomtoekomst! Dat die Ferrari er wellicht nooit echt gaat komen, is natuurlijk bijzaak.

Een dagje Monaco is leuk! Niet alleen voor de kleintjes, ook papa en mama leven op bij de ongelooflijke hoeveelheid glitter en glamour in dit kleine staatje. De duurste jachten worden gepoetst waar je bijstaat, Porsches razen aan je voorbij en het wisselen van de wacht bij het paleis van Monaco is een heuse must-see!

Marmotten spotten in het nationale park Mercantour

Na de hectiek en dure aanzichten van Monaco ben je vast toe aan een beetje rust. Dat kan heel goed in het nationale park Mercantour, op anderhalf uur rijden van Nice! In dit park lijkt het even of je helemaal niet aan de Côte d’Azur bent, maar in Canada. Of waar dan ook.

Midden in de natuur, geen blijk van dure auto’s of rijkdom. Ben je met de kinderen in Zuid-Frankrijk, bezoek dan ook het dorpje Saint-Martin de Vésubie en loop vanaf hier een prachtige dagtocht op rustig tempo. Grote kans dat je marmotten tegenkomt deze dag. Hoe leuk is dat!

Flaneren door Saint-Tropez

Groot is Saint-Tropez niet, bijzonder wel. Ooit was dit stadje een klein dorp waar niet zo veel te beleven viel. Totdat Brigitte Bardot er haar glamoureuze sporen naliet. Inmiddels is Saint-Tropez nog steeds niet groot, maar wel het walhalla van de welvarende mens. Iedere zomer zijn hier meer toeristen dan inwoners, dus alleen zul je hier nooit zijn.

Een bezoek aan St. Tropez is hartstikke leuk en de moeite waard. Laat de kids hun handtekeningenboekje meenemen, wie weet welke ster je immers tegenkomt! Ook leuk: maak vanuit Saint-Tropez een boottocht naar het naastgelegen stadje Port Grimaud, dat aan Venetië doet denken.

20136955204_b089b976fd_k

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com