Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn seizoen op Camping Weekend

Sinds twee weken ben ik weer op Nederlandse bodem na een half jaar animatiewerk op Camping Weekend (de állerleukste camping aan het Gardameer natuurlijk). Dat is even wennen. Niet meer ’s ochtends de deur van je caravan uitkomen en je nog slaperige collega’s begroeten, geen vrolijke kinderen die al sinds half 10 bij de miniclub op je staan te wachten… Maar wel een heleboel mooie herinneringen! Benieuwd hoe het nou is om een half jaar lang op een camping te werken? Ik heb het twee keer gedaan en deel graag mijn ervaring met je.

Hoe het begon

In februari 2017 was het dan zover: na een half jaar zwoegen kon ik ein-de-lijk mijn scriptie inleveren. Een paar weken later kreeg ik te horen dat ik het had gehaald en dus afgestudeerd was van de opleiding Italiaanse Taal & Cultuur. Maar nu wilde ik dan ook wel echt een tijd in Italië wonen! Dat had ik een paar maanden eerder al bedacht.

Maar hoe ging ik dat dan doen? Ik had niet genoeg geld om maandenlang door Italië te reizen. Werk zoeken dus. Toen kwam mijn zomer als animatrice op camping Les Peneyrals bij me op en ik besloot dus Team4Animation eens te bellen. Het was wel al een aantal jaar geleden, maar ik kon het altijd proberen. Zij hebben me toen in contact gebracht met Camping Weekend, waar ze een hoofd animatrice zochten voor 6 maanden. Perfect! Zo ging ik in april 2017 voor het eerst op weg naar Camping Weekend, en het was zo’n fantastische ervaring dat ik ook het afgelopen seizoen ben teruggegaan.

Wat doe je daar dan de hele dag?

Van april tot oktober op een camping werken is natuurlijk wel lang. Een vraag die mij vaak wordt gesteld is dan ook; Wat doe je daar dan de hele dag? In de maanden voor en na het hoogseizoen kan het inderdaad wel eens rustig zijn. Maar kinderen zijn er altijd! Ze zijn alleen vaak jonger dan 4 jaar, dus de knutsels worden makkelijker en je zult eerder een middag schminken dan voetballen of tafeltennissen.

In de maanden april, mei en juni moeten natuurlijk ook de grote activiteiten en shows voor het hoogseizoen worden voorbereid. Denk aan een Horror Night, Disney show, meeleeftheaters en themadagen. Daar was ik niet alleen voor, want eind april / begin mei kreeg ik er 4 collega’s bij. Wel zo gezellig. Was er een keer niks te doen ’s avonds omdat alle jonge kinderen al in bed lagen? Dan gingen we werken aan onze groepsband in het restaurant of de kroeg ;).

Hoogseizoen

Het hoogseizoen is de periode waar je samen naartoe werkt en als het dan eindelijk zover is, is dat best een beetje spannend. Hebben we alles goed genoeg voorbereid, kennen we onze dansjes, zijn alle kostuums er? De laatste weken van juni zijn best hectisch en in elk vrij uurtje wordt geoefend, gecontroleerd of alles er is, of nog snel een decorstuk afgemaakt. Ook kwamen er nog twee collega’s bij om ons te versterken.

En dan zijn ze er: meer dan honderd kinderen die komen om de tijd van hun leven te hebben. De camping gaat echt leven, is vol en bruisend en overal wordt gelachen en gespeeld. Dan weet je waar je het allemaal voor hebt gedaan. De activiteiten op Camping Weekend gaan van Miniclub tot Aquagym tot een Soap Slide, Levend Stratego, ponyrijden, speurtochten en in de avond shows, talentenjachten, feesten, gezellige bingo avonden en griezelige Horror Nights. En de minidisco met mascotte Spotty niet te vergeten! Sporten, knutselen, spelen, dansen, speuren en spetteren in het water. Dát is echt de tijd van je leven. Ik had ook nog eens een fantastisch team waarin iedereen op elkaar kon bouwen (Lotte, Nick, Dewy, Bart, Femke en Diede bedankt!!!).

Vrije dag

Vrije dag! Die ene vrije dag in de week is natuurlijk heilig. In het laagseizoen ging ik vol energie alle bezienswaardigheden rond het Gardameer bezoeken. Verona, Venetië, Sirmione, Bardolino, Lazise, Peschiera, Limone, Riva, Manerba, Isola del Garda, Lago di Tenno, het Idromeer, de griezelterrassen… ik heb het allemaal gezien. En ik kan niet anders zeggen: het is er prachtig! In het hoogseizoen werden de vrije dagen al wat sneller uitrustend op een strand doorgebracht, of ging ik gewoon wandelen in de omgeving.

Afsluiten

Dan breekt de tijd van afsluiten aan… collega’s gaan weg, er moet worden opgeruimd, alle kostuums worden gewassen, dozen met spullen weer ingepakt. Op de zondag dat de camping dicht ging hebben we het seizoen nog eens knallend afgesloten met een eindfeest, waarvoor zelfs collega’s terugkwamen.

Tijd om in te pakken, alle spullen weer in de auto en terug naar Nederland. Aan de ene kant was dat fijn; ik ging mijn vrienden en familie (en vriendje!) eindelijk weer zien. Maar het was ook heel raar. De camping is toch 2 keer een half jaar mijn thuis geweest. Gelukkig zijn de herinneringen er voor altijd. Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en meegemaakt op Camping Weekend en inderdaad: ik heb de tijd van mijn leven gehad!

En mijn Italiaans? Tja… daar ging ik eigenlijk voor. Maar ons team bestond alleen maar uit Nederlanders! In het restaurant van de camping werkten wel veel Italianen en in de stadjes die ik heb bezocht kon ik hier en daar een gesprekje aanknopen. Af en toe waren er ook Italiaanse gasten. Gelukkig wachtte in Nederland mijn Italiaanse vriendje op mij (tja, de omgekeerde wereld!), dus over dat Italiaans hoef ik mij niet meer druk te maken.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com