Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Nederland het favoriete kampeerland?

Afgelopen zomer was het heerlijk weer in Nederland en daardoor zagen wij een sterke groei aan populariteit voor een verblijf in eigen land. Komend jaar zullen we dus zeker op zoek gaan naar nog meer kindvriendelijke campings in Nederland om zo goed mogelijk aan jullie wensen te voldoen. Maar is Nederland nu ook het favoriete kampeerland? Beslist.nl deed hier onderzoek naar en de uitkomsten delen wij graag met jullie in ons nieuwe blog.

Wat algemene informatie over Nederland als kampeerland

Nederlanders gaan jaarlijks in totaal op 35 miljoen vakanties. Gemiddeld genomen gaan Nederlanders dus ongeveer 2x per jaar op vakantie. En kamperen neemt daarin een groot aandeel. Maar liefst 5,4 miljoen van de totale vakanties is een kampeervakantie. Deze kampeervakantie kan in het buitenland plaatsvinden, maar ook in eigen land. De verdeling hiertussen is ongeveer 50/50. Dat betekent dus dat maar liefst de helft van de kampeerders in eigen land blijft. En met zo’n zomerseizoen als afgelopen zomer snappen wij dit wel.

kamperen met kinderen - vakantie met kinderen - Nederland als favoriete kampeerland

In welke landen kamperen Nederlanders nog meer?

Nu hebben we natuurlijk al verklapt dat de meeste kampeervakanties plaatsvinden in eigen land (meer dan 2,5 miljoen). Maar welke landen zijn nog meer geliefde kampeerlanden onder Nederlanders? Op de tweede plaats staat met afstand Frankrijk met meer dan 1 miljoen kampeerders. Wij wisten natuurlijk al dat dit vakantieland erg populair is als kampeerland. Er zijn niet voor niets 2500 campings in Frankrijk. En met Team4Animation leveren wij jaarlijks animatiewerk op 150 campings in Frankrijk waar veel Nederlanders komen. Op de derde plaats komt Duitsland met meer dan 350 duizend kampeergasten.

In welke accommodaties verblijven Nederlanders?

Dat kamperen in Nederland populair is blijkt wel uit de caravancijfers. Nederland is de nummer 1 als het gaat om het gemiddelde aantal caravanbezitters. Maar liefst 1 op de 10 huishoudens bezit een caravan. Dit is dan ook de favoriete accommodatie voor Nederlanders om in te kamperen. Gevolgd door de (bungalow)tent en stacaravan.

Infographic kamperen

Infographic kamperen (en kampeerartikelen) door beslist.nl

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com