Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Op campervakantie met kinderen

Op campervakantie met kinderen is ideaal! Je kunt dan meteen alle spullen op de goede plek leggen en je eigen vakantiehuisje overal parkeren waar je maar wilt. Of nou ja, op elke camping die je wilt. Een goede voorbereiding is het halve werk. En in het hoogseizoen is het bijvoorbeeld handig om de campings die je wilt bezoeken alvast te reserveren. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om je campervakantie met kinderen te laten slagen? Zo pak je jouw campervakantie met kinderen goed aan.

Camper huren of aanschaffen?

Het eerste waar je een beslissing over neemt, is het huren of kopen van een camper. Als je nog nooit met een camper hebt gereisd, kun je de eerste keer misschien het beste een camper huren.

Ga je vaker op reis met een camper? Dan ben je uiteindelijk goedkoper uit als je een eigen camper koopt. Afhankelijk van de grootte van je gezin kies je een camper die voor jullie geschikt is. Ook is het goed om na te denken welke opties je wilt hebben, zoals airco, cruisecontrol, achteruitrijcamera of een trekhaak. Het is even een investering, maar uiteindelijk kun je dan wanneer je maar wilt je camper uit de garage halen om op vakantie te gaan. Dus heb je wat spaargeld opzij gezet? Dan is het zeker het overwegen waard om een eigen camper te kopen. Ook kun je erover nadenken om geld te lenen voor een eigen camper, zodat je niet nog jaren hoeft te sparen en de camper in gedeelten terug kunt betalen. Dan kun je meteen op weg!

Camper

Foto via Pixabay

Veiligheid voorop

Er komt heel wat kijken bij het inpakken voor je vakantie. Met een camper staan er nog wat extra handelingen op de checklist. Zo moet je zeker niet vergeten de kastjes goed af te sluiten voor vertrek. Zorg er ook voor dat je niet te veel meeneemt, Een te zware belading kan namelijk zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg, doordat je bijvoorbeeld niet tijdig kunt remmen als dat nodig is.

Eenmaal op de bestemming aangekomen, zorg je dat de camper waterpas staat zodat je niet zomaar je bed uitrolt. Ook moeten het gas en de elektriciteit dan nog aangesloten worden. Als dit allemaal geregeld is, kun je lekker van je vakantie gaan genieten! Denk er bij vertrek wel aan om de gasfles ook weer goed af te sluiten.

camper camping

Foto via Pixabay

Waar gaat de reis heen?

Als je met kinderen op campervakantie gaat, kan het fijn zijn om niet te lang onderweg te zijn. Je kunt ervoor kiezen om in eigen land op vakantie te gaan, of om een van onze buurlanden te ontdekken.

Zijn de kinderen wel gewend aan wat reizen? Dan kan het juist ook wel leuk zijn om met de camper wat verder te rijden, zoals naar een leuke camping in Frankrijk of Italië. In de camper zit je toch net wat comfortabeler en hebben de kids vaak ook wat meer ruimte. Favoriete knuffels en spelletjes mee, en die reis zit er zo op!

Als je een vakantie voor het gezin uitzoekt, wil je natuurlijk naar een bestemming waar iedereen het naar zijn of haar zin zal hebben. Kids-Campings heeft allerlei kindvriendelijke bestemmingen in heel Europa geselecteerd en een breed aanbod waar voor ieder gezin wel wat tussen zit!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Domaine d’Anghione

Corsica, Frankrijk

  • Direct aan zee
  • Creatieve workshops
  • Goed restaurant

Een gemoedelijke familiecamping op het mooie Corsica. Zowel voor jonge kinderen als voor tieners leuke activiteiten. Je verblijft direct aan zee.

Kruininger Gors

Zuid-Holland, Nederland

  • Aan het Brielse Meer
  • Gevarieerd animatieprogramma
  • Fietsverhuur

Heerlijk met de kinderen genieten aan het water bij Kruininger Gors. Het animatieteam verzorgd dagelijks leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Kids-Campings.com