Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lac Bleu in de Drôme: de zomer van mijn leven!

Hou je van de Franse slag tijdens je vakantie? Dan is deze camping in een aanrader!

Op zoek naar echte Franse sfeer en cultuur? Dan is Lac Bleu (Diois) de perfecte camping! Gelegen in een van de mooiste regio’s van Frankrijk, aan een prachtig klein meer met uitzicht op de bergen, heb ik op deze camping een van de beste zomers van mijn leven meegemaakt! Als animatrice woon en werk je op de camping en maak je het campingleven heel intens mee, waardoor ik alle ins en outs van Lac Bleu kan vertellen…

Kleinschalige camping

Doordat het een niet al te grote camping is, is de sfeer vrij persoonlijk en leer je de mensen op de camping gauw kennen. Dat maakt het heel gezellig! Het terras bij de bar en bij het restaurant vond ikzelf de fijnste plek van de camping, omdat je hier iedereen tegenkwam: collega’s, gasten… Iedereen maakt een praatje met elkaar. Vooral ’s avonds is de sfeer ‘s avonds heel gezellig, want dan gaat de sfeerverlichting en Franse achtergrondmuziek aan en kun je aan de rand van het meer genieten van een wijntje.

Overdag is het heerlijk vertoeven op het strandje aan het meer, of bij het gedeeltelijk overdekte zwembad. ’s Avonds lekker bij het huisje of de tent zitten of uit eten bij het restaurant: goed eten voor relatief weinig geld, variërend van pizza tot salade tot patat.

Animatie

Elke doordeweekse dag is er een miniclub (én een minidisco) voor de jongere kinderen, waar buitenactiviteiten en spelletjes worden gecombineerd met knutselen en voorbereiden van shows. Gemiddeld komen er zo’n vijftien kinderen per keer, waardoor vrij gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes worden gemaakt. Naast de miniclub is er elke week een show voor kinderen, óf een clownshow óf een fluordisco (aanrader!).

Voor volwassenen is er wekelijks bingo of karaoke, een jeux de boules toernooi en elke donderdagavond een bandje dat kwam optreden. Ook stond er twee keer per week aquagym op het programma. Naast al deze georganiseerde activiteiten is er nog een speeltuintje en springkussen aanwezig en kunnen kano’s gehuurd worden. Net om de hoek van de camping zit nog een leuk klimbos, voor de echte durfals! Kortom: voor zowel kinderen als volwassenen genoeg vermaak!

Franse slag

In hartje zomer (de bouwvak) is de verdeling tussen Franse gasten en Nederlandse gasten ongeveer 50/50, maar aan het begin en einde van de vakantie waren er aanzienlijk meer Franse gasten. Lac Bleu valt niet te zien als een commerciële camping, want voor tieners wordt er niets georganiseerd.

Nederlands spreken ze er niet (op de animatrice na), Engels slechts een beetje. Wifi is alleen beschikbaar bij de bar en alles gaat een beetje met de Franse slag, maar het heeft absoluut alles wat een goede camping nodig heeft. Dus als je op zoek bent naar een heerlijk ontspannen vakantie, om de echte Franse cultuur te ervaren en te genieten van de zomer met elkaar, is dit echt de perfecte camping!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Ardéchois

Familie Eisink, 22 maart 2017

Goed!

Goede faciliteiten en veel animatie, wel een beetje afgelegen en te veel Nederlanders, maar dat is voor de kinderen dan juist weer heel leuk om snel vriendjes te maken. Wij vonden het canonying in de omgeving het leukste. De waterval in de buurt vonden de kinderen niet spectaculair genoeg.

Bezocht Ardéchois met gezin.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com