Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Le Pré Lombard: activiteiten in de Pyreneeën

Drie uitstapjes die ook de kinderen leuk vinden!

“Waar ga ik deze zomer naar toe?” Veel landgenoten trekken er elke zomer op uit om te kamperen. Frankrijk is een populaire vakantiebestemming met veel verschillende campings. Zo biedt Yelloh Village vrijwel door het gehele land campings aan. Een daarvan is camping le Pré Lombard in het zuidoosten van Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën. Wat is daar allemaal te doen?

Natuurpark Pyrénées Ariégeoises

In dit prachtige natuurpark kun je niet alleen genieten van de omgeving, maar kun je ook je adrenaline kwijt bij een van de activiteiten. Zeker voor kinderen is het leuk om iets meer te doen dan alleen langs de riviertjes te wandelen en panorama’s te bekijken.

In dit park kun je bijvoorbeeld paragliden, en het groene gebied van bovenaf bewonderen. Ook zijn er speciale klimtochten, waar je met touwen over rotsen moet klauteren. Ben je iets minder van de hoogtes? Word dan lekker nat in een kano of kajak, of doe aan canyoning en loop een stuk door de rivier.

parc natural

Grot van Lombrives

Op nog geen tien minuten rijden van le Pré Lombard ligt de allergrootste grot van Europa, de grot van Lombrives, in de gemeente Ussat-les-Bains. Heel dichtbij, dus zeker iets wat je niet mag missen als je toch op le Pré Lombard zit!

Om deze grot te bezoeken, kun je voor verschillende tochten kiezen. Je kunt een uurtje in de grot blijven, maar de echte liefhebbers mogen er wel zeven uur lang rondspoken. Er zijn prachtige druipstenen te bekijken, en iedere steen vertelt zijn eigen legende. In de zomers worden hier ook concerten gegeven.

Lombrives

Ondergrondse rivier Labouiche

In hetzelfde departement de Ariège, dat overigens bekendstaat om de grotten, kun je ook de ondergrondse rivier Labouiche bewonderen. Het is vanaf Pré Lombard een halfuurtje rijden, dus neem warme kleren mee en rijd de Pyreneeën in om je 75 minuten lang te verbazen onder de grond.

Het parcours is ongeveer 1500 meter, en begint met een natuurlijk ingang waar het riviertje le Fajal verdwijnt in een rotsopening. De plaatselijke bevolking noemen deze plek vertaald “verloren water”. De gids neemt je door deze ingang mee de grot in, en zal op verschillende plekken meer informatie over de grot geven.

labouiche

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com