Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wat te doen bij regenachtige dagen op de camping?

Het najaar nadert, maar heeft waarschijnlijk nog veel mooie dagen in het verschiet! De ideale tijd om nog een (lang) weekend er tussenuit te gaan met het gezin of de hele familie. Je kunt de pech hebben dat het weer niet echt meezit, zeker als je op een camping in Nederland of vlak over de grens verblijft. Eigenlijk kan het overal in Europa wel eens gebeuren, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Wij Nederlanders zijn tenslotte wel een beetje gewend aan regenachtige dagen. Inspiratieloos? In dit blog geef ik je 3 leuke opties om te doen tijdens een regenachtige dag.

regenachtige dagen

Naar het museum!

Nee, musea zijn echt niet alleen voor oude mensen en in een musea staan meer dan alleen stoffige potten en pannen. De meeste musea hebben een speciaal programma voor kinderen en sommige musea zijn zelfs compleet op kinderen gericht! In Nederland is de keuze echt reuze. Kinderen die alles rondom politie, brandweer en ambulance interessant vinden, gaan zich zeker vermaken in het PIT museum in Almere. Brandjes blussen, telefoon opnemen en sporenonderzoek doen. Op deze website vind je nog 19 andere leuke musea voor kinderen in Nederland.

regenachtige dagen Kids-Campings

Ook in Frankrijk zijn er genoeg mogelijkheden. Het Cap-Sciences museum in Bordeaux is een aanrader (vergelijkbaar met Nemo in Amsterdam) of wat dacht je van het Magiehuis (Maison de la magie) in Blois! Dit museum ligt ook nog eens tegenover het kasteel van Blois, dus de bezoekjes kun je goed combineren. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis!

Jullie favoriete tv-programma’s kijken

In september starten de scholen weer, maar ook het nieuwe TV-seizoen! Daar wil je natuurlijk niets van missen. Tegenwoordig kun je gewoon via je telefoon of laptop televisieprogramma’s streamen. En ja, dat kan ook in het buitenland! Het geoblock voor televisie is dit jaar namelijk opgeheven. Dit betekent dat je in de hele EU de streaming-app van je televisieaanbieder kunt gebruiken. KPN heeft bijvoorbeeld een interactieve TV-app, waarmee je live programma’s kunt kijken en je favoriete serie kunt terugkijken. Wil je weten hoeveel MB’s het streamen van het journaal, een film of serie kost? Check dan het blog van Simyo over dataverbruik van streaming-apps. Uiteraard kun je via Netflix de film of serie die je wilt zien ook van te voren downloaden en offline kijken!

Ook al hoef je sinds dit jaar in de EU geen roamingkosten meer te betalen, let er wel op dat je het limiet van je Sim Only internetbundel niet overschrijdt! Anders wordt je vakantie een stuk duurder…

Samen koken

Dit is toch wel mijn favoriet. Goedkoper dan uit eten, het is leerzaam voor de kinderen en ook nog eens gezond. Het wordt vast een smeerboel (dus bereid je daarop voor), maar het resultaat zal vast lekker zijn. Het is tenslotte met liefde gemaakt! Een vijfgangen-diner gaat het waarschijnlijk niet worden, maar een van deze recepten van Allerhande moet vast lukken!

Een ander recept op internet opzoeken kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van een vlog van koken met Shane kijken en het gerecht zelf namaken? Uiteraard kun je ook je eigen kookvlog maken! Dat worden vast hilarische momenten. Wil je zeker zijn van internet tijdens je vakantie en vertrouw je niet op de WiFi? Pas dan voor vertrek je abonnement aan.

regenachtige dagen Kids-Campings

Nog één laatste tip: doe van te voren research naar activiteiten in de omgeving of doe dit bij de camping. Zoek en vraag altijd voor de zekerheid op z’n minst naar één binnenactiviteit die je op zo’n regenachtige dag kunt gaan doen!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Les Genêts

Zuid-Frankrijk, Midi-Pyreneeën, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Bij het meer van Pareloup
  • Nieuw zwemparadijs
  • Lenny Club

Kamperen aan de rand van een meer? Les Genêts ligt aan het meer van Pareloup, waar genoeg mogelijkheden zijn om je te vermaken!

Hunzepark

Drenthe, Nederland

  • Veel sport- en spelmogelijkheden
  • Leuke dagattracties op rijafstand
  • Park met recreatieplas

Hunzepark biedt veel mogelijkheden in diverse outdooractiviteiten. Attractiepark Slagharen en WILDLANDS liggen in de buurt.

Kids-Campings.com