Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Schminken tot zonsondergang

Gekke hartjes, asymmetrische bloemetjes en dolfijnen...

De miniclub was een van de leukste activiteiten die ik als animatrice organiseerde op camping la Garangeoire in West-Frankrijk. Kinderen blijven je verrassen, en die verhalen deel ik graag met jullie.

Uitdaging

Een vast onderdeel van de miniclub was het schminken op woensdagavond. Schminken leek mij vrij eenvoudig. Een vlinder? Prima! Een bloem? Laat maar komen!

Daar had ik me dus mooi in vergist. Al op de eerste avond wilden de kinderen dingen als Darth Vader of Darth Maul, een gnoe, een eekhoorn of een dinosaurus. Wanneer ik hoopvol aangaf dat ik niet wist hoe dat moest, kwam bij de vader of moeder meteen de smartphone uit de broekzak om mij een voorbeeld te tonen.

Dolfijn

Behulpzaam waren ze wel, de campinggasten. Op mijn asymmetrische bloemetjes werd altijd met een lach gereageerd en ook zo’n Darth Vader lukte, uiteindelijk. Alleen dolfijnen… dat kon ik echt niet. Twee keer kwam ik er onderuit, de derde keer stond er een hele fanatieke moeder bij. Ze verzekerde mij dat een dolfijn schminken écht niet zo moeilijk was. Daar kwam ze echter na 2 minuten al op terug: ‘Nee nee stop maar. Haal het er maar weer af’.

Daar zat ik dan met m’n goede gedrag… Dat meisje daarna maar blij gemaakt met een asymmetrisch bloemetje. Gelukkig kon zij er ook om lachen.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com