Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sjansen met Franse dansen

De show stelen in Frankrijk? Leer die Franse danspasjes uit je hoofd!

Toen ik voor het eerst animatiewerk ging doen in Frankrijk, was ik verbaasd over het aantal dansjes dat ALLE Franse gasten kennen en ook daadwerkelijk dansen. Aan al die Franse dansen kunnen wij Nederlanders een puntje zuigen.

Foto: Huges de BUYER-MIMEURE via Unsplash

Alexandrie, Alexandra

Zo heb ik, en zo’n 50 campinggasten met mij, me als een vliegende vogel over de dansvloer bewogen op het nummer “Alexandrie, Alexandra”. Iedereen (behalve ik) wist precies op welk moment hij of zij moest veranderen van danspasje. Jong of oud, iedereen kende het en iedereen deed mee.

Achteraf kwam ik erachter dat dit een nummer was uit 1977 van de grote Claude François. Om de danspasjes te leren, bekeek ik de videoclip. Die is in één woord: Fan-tas-tisch. De kleurrijke kostuums, wijde pijpen, achtergronddanseressen, discobal, ontplofte kapsels, maar vooral de danspasjes heb ik met open mond zitten bekijken.

Meteen stuurde ik het door naar Nederlandse vriendinnen en een aantal kende het al. Hoe heb ik dit al die jaren kunnen missen?! Ik heb de clip meteen maar een keer of 35 opnieuw aangezet.

Claude François

Blijkbaar was de man achter dit muzikale pareltje een man van precisie en orde. Iets wat hem fataal werd toen hij staande in z’n met water gevulde bad een loszittende lamphouder wilde rechtzetten. Een gemis voor de muziekindustrie zou ik zeggen. Want waar ik ook achter kwam, is dat zijn muziek bekender is dan ik dacht.

Geïnspireerd door de liefdesbreuk met France Gall (ja, ja, die van het Eurovisiesongfestival) schrijft hij het nummer: “Comme d’habitude”. Er zullen weinig mensen zijn die dit nummer niet herkennen, ook al is de Engelstalige cover ervan bekender: “My Way”. Dit nummer is de hele wereld over gegaan en is bezongen door zangers als onze eigen André Hazes, maar ook Frank Sinatra en Elvis Presley. Het is het derde meest gespeelde nummer ter wereld (!!!). Geen wonder dat monsieur Clo-Clo een enorme trots is van Frankrijk.

Inmiddels ken ik de danspasjes uit m’n hoofd (die moeilijker zijn dan je zou denken) en die laat ik maar al te graag zien aan mijn vrienden. Alleen jammer dat de rest van Nederland me een beetje raar aankijkt als ik in de kroeg m’n moves laat zien. Geef me dan maar Frankrijk, waar je juist raar wordt aangekeken als je niet meedoet. Benieuwd naar meer van deze muziek? Misschien is deze cd met de top 40 grootste hits iets voor jou!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Verte Vallée

Vogezen, Noord-Frankrijk, Lorraine, Elzas-Lotharingen, Frankrijk

  • Bij grote meren
  • Rivier over de camping
  • Tennisbaan

De sleutel tot een succesvolle kidscamping? Een tof en enthousiast animatieteam! En dat is er op camping La Verte Vallée zeker weten!

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com