Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip Valencia: restaurants, strand & events

Iedereen die in deze stad is geweest, is op slag verliefd! Het authentieke centrum, de moderne gebouwen in de stad en de gezellige sfeer, alles in Valencia hangt samen en maakt dat je niet anders kan dan ervan gaan houden. Dus als je op de camping in Spanje staat en de mogelijkheid hebt om een dag Valencia te bezoeken, dan zeg ik: doen!

Want als je op zoek bent naar een bruisende stad, dan moet je naar Valencia. Deze stad heeft het allemaal! Een warme zon, sfeervolle restaurantjes, veel geschiedenis, maar toch modern. Maar het beste van allemaal is het strand met een uitgestrekte boulevard en een grote haven. Een stad voor jong en oud, voor de avonturiers en de cultuurliefhebbers. Je kunt er geen genoeg van krijgen!

Valencia kathedraal

Valencia restaurants: een foodie cultuur

De gastronomie en eetcultuur zijn favoriet onder de vakantiegangers en de locals. In een mengelmoes van culturen ben je hier als foodie helemaal op je plek. Proef hier zeker de wereldberoemde paella, het gerecht komt hier namelijk vandaan. Valencia restaurants experimenten veel met nieuwe smaken, technieken en vooral verse en lokale producten. Traditionele gerechten worden in deze stad ‘anders dan anders’ bereid. Op websites als Visit Valencia kun je terecht voor restauranttips. Of je van vis, vlees of tapas houdt, er is voor ieder wat wils!

Valencia restaurants

Zon, zee en strand

Een vakantie in de buurt van Valencia gaat natuurlijk gepaard met een stranddag. En daar hoef je geen kilometers voor te rijden. Net buiten de stad vind je de stranden, waar je zo een dag door kunt brengen. Het strand naast Las Arenas is van de Valencia stranden het meest geliefd. Een hele dag met de kinderen in de zon door de stad wandelen, is erg druk. Je bent weer helemaal opgeladen na een paar uur op het strand. Na een duik in het water kun je relaxen op een ligbedje op het strand of een wandeling maken op de boulevard. Hier moet je beslist een hapje eten in één van de vele visrestaurants, je weet niet wat je proeft!

Juli feestmaand

Juli is de maand van het grote feest in Valencia. De hele stad staat deze maand in bloei. Bandjes, straatmuzikanten, theatervoorstellingen, noem maar op! Tijdens een wandeling door de stad zie je overal theater op de straten, je hoort overal waar je gaat muziek. Elke muziekstijl kom je tegen, aan de ene kant van de straat staat een jazzbandje te spelen, terwijl iets verderop een complete volksdans wordt gedanst op traditionele muziek. In de grote theaters en concertgebouwen treden lokale muzikanten en groepen op. Als je de cultuur van deze stad echt wilt leren kennen, dan zou ik zeker een bezoekje aan deze stad brengen in juli.

Feest Valencia

Wanneer boek jij je vakantie naar Valencia?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com