Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Apart peuterbad

Veilig kennismaken met water

Vrijwel ieder kind is dol op water en dat geld ook voor de allerkleinsten. Natuurlijk laat je deze kinderen nog niet helemaal vrij in een groot, diep zwembad. Hoewel ze met een paar bandjes of een zwemband onder toeziend oog van papa of mama al een heel eind komen in het grote zwembad, geeft het de kinderen (maar ook de ouders) vaak een goed gevoel dat ze vaste grond onder hun voeten kunnen hebben. Een peuter- of pierenbadje is hiervoor de ideale oplossing.

Hoewel de kinderen nog niet zelfstandig naar het zwembad mogen, geeft de aanwezigheid van een apart peuterbad toch een extra veilig gevoel. Bij een diep zwembad ga je toch al snel zelf mee het water in en voelen de kinderen zich vaak ook erg afhankelijk van jou. In een pierenbadje kunnen de kids naar hartenlust spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Een klein balletje, of misschien het water op zich, is dan al genoeg vertier, terwijl jij rustig toekijkt vanaf de rand van het bad.

Ook voor de kinderen zelf is een peuterbadje een veilige haven in het grote zwembad. Voor beginnende zwemmers geeft het een veilig gevoel wanneer ze in het zwembad kunnen staan en op deze manier hun hoofd boven water kunnen houden. Dit werkt bevrijdend: in plaats van te hangen op de schouders van papa of mama, kunnen ze zelf door het water rennen, van de kleine glijbaan roetsjen of tikkertje spelen met de vriendjes en vriendinnetjes uit de miniclub.

Kids-campings.com heeft een aanbod dat zich specialiseert in gezinnen met kinderen en heeft daarom een groot aanbod aan campings met een apart peuter- of pierenbadje. Sommige campings nemen het plezier van kleine kinderen in het water nog een stapje verder. Zij hebben in plaats van een peuterbad een heuse waterspeeltuin! Met klimtoestellen, glijbanen, watersproeiers en fonteinen die de kids zelf kunnen bedienen. Het water in deze speeltuinen komt vaak niet hoger dan de enkels van de kids, waardoor ze op een veilige manier kennis kunnen maken met het verfrissende effect terwijl ze heerlijk aan het spelen zijn.

Pagina delen

Twitter


Kids-Campings.com