Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Tips voor een kampeervakantie met tieners

Op vakantie gaan met tieners kan een flinke uitdaging zijn. Vooral als je nog wel graag samen op vakantie wilt, maar er ook jongere kinderen bij zijn. Het is dan belangrijk om een goede balans te vinden om de vakantie voor iedereen leuk te maken. Wij geven je in dit blog een aantal tips om van je kampeervakantie met tieners een succes te maken.

Zorg voor een camping met wifi

Misschien wel de belangrijkste reden voor tieners om een vakantiebestemming wel of niet leuk te vinden: de toegang tot internet. Het liefst staan tieners de hele dag in contact met hun vrienden. Niet alleen om hun vrienden op de hoogte te houden van hun vakantie, maar ook om bijvoorbeeld TIkTok-filmpjes te maken en Instagram bij te houden. Kies daarom ook in het buitenland voor een camping of vakantiepark met wifi. Werkt de wifi op locatie toch minder goed dan gehoopt? Overweeg dan om een sim only abonnement aan te schaffen voor je kinderen, zodat ze altijd bereikbaar zijn. Bijkomend voordeel is dat je ze zelf ook kunt bereiken tijdens jullie vakantie.

Tips voor een kampeervakantie met tieners wifi

Foto van Paul Hanaoka via Unsplash

Laat tieners meebeslissen over de bestemming

We snappen dat een vakantiebestemming uitzoeken waarmee iedereen tevreden is lastig kan zijn. Toch is het aan te raden je vakantiebestemming samen uit te zoeken, zodat iedereen zijn of haar wensen kan doorgeven. Is er bijvoorbeeld een discotheek voor tieners of een mooi groot zwembad waaraan ze kunnen chillen? Allemaal redenen voor tieners om een camping wel of niet leuk te vinden. Zorg er dus voor dat je de wensen in kaart hebt gebracht en samen een vakantie uitzoekt.

Tips voor een kampeervakantie met tieners Kuierpad

Foto van Kuierpad

Geef tieners vrijheid

Willen jullie ‘s ochtends een markt bezoeken, maar willen je tieners uitslapen? Prima. Onthou dat je niet alles samen hoeft te doen om een leuke vakantie te hebben. Zo kun je prima afspraken maken over uitstapjes waar jullie wel en niet met z’n allen naartoe gaan en kun je tieners zelf laat beslissen of ze wel of niet mee willen. Wat heb je er immers aan als ze met een chagrijnig hoofd meegaan?

Neem een eigen tent mee

Waar kleine kinderen het vaak het leukst vinden om bij papa en mama in de grote tent te slapen, waarderen tieners het als je ze een beetje privacy geeft. Neem voor hen een eigen tent mee waar ze in kunnen slapen en hun eigen chillplek kunnen creëren. Zo kunnen ze zich naar wens even terugtrekken in hun tent en word je ook niet wakker als ze ‘s avonds laat terugkomen van de disco.

Tips voor een kampeervakantie met tieners Het Landschap

Foto van Het Landschap

Kijk naar de faciliteiten van de camping

Voordat je een bestemming boekt is het aan te raden om goed te kijken naar de faciliteiten voor tieners. Is er bijvoorbeeld een chillplek waar ze andere tieners kunnen ontmoeten en is het animatieprogramma aangepast op activiteiten voor tieners? Tieners maken graag nieuwe vrienden op vakantie, dus het is wel handig als er ook andere tieners op je vakantiebestemming aanwezig zijn en niet alleen kleine kids.

Wil je op vakantie met tieners, maar weet je nog niet waar naartoe? Hier vind je een overzicht met bestemmingen waar ook faciliteiten zijn voor tieners.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Kids-Campings.com