Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor een soepele vliegreis met kinderen

Een vliegreis met kinderen kan soms lastig zijn. Je weet van tevoren nooit hoe het precies gaat lopen. Normale slaaptijden worden bijna nooit nageleefd en kinderen kunnen zich gaan vervelen. Om je te helpen heb ik een aantal praktische tips op een rijtje gezet voor vliegreizen met kleine kinderen.

1. Relax!

Je hoort het vast vaker, maar het is écht waar. Het allerbelangrijkste is dat je rustig en relaxed blijft. Kinderen nemen je bui namelijk zo over! Ben jij gestrest, dan zijn zij dat ook. Wanneer je aan je kinderen laat zien hoe jij je vermaakt en het niet erg vindt om te vliegen, dan is het voor hen ook veel minder spannend. Probeer je ook geen zorgen te maken over wat andere mensen denken. Bijna iedereen begrijpt je situatie en zal te hulp schieten als het nodig is.

Vliegreis met Kinderen via Kids-Campings.com

Foto van Kind met Speelgoedvliegtuigje via Pixabay

2. Zo min mogelijk rijen

Probeer, als het even kan, om lange rijen zo veel mogelijk te vermijden. Probeer wat eerder te komen, of wacht tijdens het boarden juist tot iedereen binnen is. Voor de kleintjes voelt wachten minder vervelend als ze nog lekker kunnen zitten of spelen.

3. Speelgoed en elektronica

Misschien probeer je gewoonlijk om de kinderen zo min mogelijk op je telefoon, latop of ipad te laten spelen. In dit geval kan je misschien beter een uitzondering maken. Een film duurt vaak al anderhalf uur, dus als er een film is die ze graag kijken kan je deze van tevoren downloaden. Ook online spelletjes vinden kinderen vaak geweldig. Nu hebben ze genoeg tijd om hun high-score te verbeteren! Als ze nog te jong zijn voor dit soort spelletjes is het slim om ook wat kleurtjes en ander speelgoed mee te nemen. Luisterboekjes kunnen ook een goed idee zijn!

4. Rugzakken

In de tijd voor en na een vliegreis met kinderen heb je vaak je handen vol aan hen. Letterlijk. Probeer daarom om je spullen zoveel mogelijk in rugzakken te stoppen, zowel voor jezelf als voor de kinderen! Zo hebben jullie je handen vrij voor elkaar.

Kind in Vliegtuig - Vliegreis met Kinderen via Kids-Campings.com

Foto van Kind in Vliegtuig via Pixabay

5. Luiers

Vanwege de spanning en aparte omstandigheden kan het zo zijn dat een kindje dat net zindelijk is, dat opeens niet is tijdens de reis. Zorg er daarom voor dat zij tóch een luier dragen. Zo kom je niet voor onvoorziene ongelukjes te staan.

6. Niets plannen op dag 1

Waarschijnlijk heb je ontzettend veel zin in je vakantie. Probeer echter voor de eerste dag jullie agenda nog leeg te houden. Wellicht zijn jullie ontzettend moe en hebben jullie nog even slaap nodig. Als je eraan toe bent kan je altijd nog even de gezelligheid opzoeken!

7. Eten en drinken

Ondanks dat er tegenwoordig een prima aanbod is aan eten in vliegtuigen, zijn kinderen vaak kieskeurig. Neem wat koekjes of crackertjes mee van thuis zodat je kinderen altijd iets te eten hebben. Ook kan je kleine flesjes ranjasiroop meenemen in je handbagage. Zo kan je aan boord altijd ranja maken en hebben je kinderen altijd iets te drinken.

Heb jij nog goede tips voor een soepele vliegreis met kinderen? Laat het ons weten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com