Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor to do’s tijdens Pinksteren met kids

Het is heerlijk om samen met de kinderen wat quality time door te brengen. Gelukkig hebben we met Pinksteren een lang weekend, waardoor we extra veel tijd met de kids hebben. Je kunt er natuurlijk even tussenuit gaan tijdens dit lange weekend in eigen land, of kies ervoor om vanuit huis en in de omgeving leuke activiteiten te ondernemen. Wij snappen dat het best lastig is om leuke activiteiten te verzinnen, maar dankzij deze tips voor to do’s tijdens Pinksteren hoeven jullie je niet te vervelen!

Ga geocatchen in het bos

De weersvoorspellingen zien er goed uit met het Pinksterweekend, dus tijd om er lekker op uit te trekken in de buitenlucht. Een bezoek aan het bos is niet alleen gezond, maar ook nog eens leuk. Zo kunnen jullie gaan geocatchen, waarbij jullie op zoek gaan naar verborgen schatten. Hierbij gaan jullie aan de hand van GPS coördinaten op je smartphone op ontdekking. Wat je zult vinden is een verrassing en voor de kids is het een hele belevenis. De perfecte activiteit om van die bank af te komen en een frisse neus te halen.

To do's tijdens Pinksteren

Foto van Mabel Amber via Pixabay

Maak een heerlijke strandwandeling

Wat is er nu lekkerder dan een strandwandeling? Bovendien is het voor de kinderen heerlijk om even wat energie kwijt te raken. Neem een bal en een vlieger mee en beleef een middag vol plezier. Tussendoor kunnen jullie even in het zand neerploffen om een eigengemaakte lunch te eten. Uiteraard moet tijdens een dagje op het strand wel de 1,5 meter afstand in acht worden genomen voor een fijne en onbezorgde middag.

Ga vliegtuigen spotten

Zijn de kids dol op vliegtuigen? Dan is het een leuk idee om naar Schiphol te rijden en te kijken naar de vliegtuigen die opstijgen en landen. Ondanks dat er momenteel minder vliegtuigen vertrekken en aankomen dan normaal, blijft het een hele belevenis. Vergeet ook niet om je kids foto’s te laten maken, want die kunnen daarna thuis worden nagetekend op papier. Wie maakt de mooiste tekening?

To do's tijdens Pinksteren

Foto van DMNCWNDRLCH via Pixabay

Stel een dromenbord op

De vierde optie uit de lijst met leuke to do’s tijdens Pinksteren, is om met de kids een dromenbord op te stellen. Het is niet alleen een leuke manier om creatief bezig te zijn, het biedt kinderen ook de mogelijkheid om alles waar ze van dromen op een bord te zetten. Pak er een stapel tijdschriften bij en knip en plak er op los. Als je kids nog te jong zijn kun je ze in plaats van een dromenbord ook een verlanglijstje laten maken.

Maak een kijkdoos

Een leuke bezigheid is om samen met de kids een kijkdoos te maken. Verzamel allerlei leuke objecten en ga aan de slag met een oude schoenendoos. Van verven tot aan stikkers plakken; niets is te gek. Aan het einde van de middag kijken jullie wie de mooiste doos in elkaar heeft gezet. Succes gegarandeerd!

To do's tijdens Pinksteren

Foto van FotoRieth via Pixabay

Dit waren mijn vijf to do’s tijdens Pinksteren. Welke van de vijf gaan jullie ondernemen? 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Mel, 20 oktober 2015

Prachtige camping

Prachtige camping, mooie mobilhome, top! Zwembad, leuke ligging aan ondiep meer met strandje en speeltuin. Super animatieteam! Het animatieteam heeft een grote bijdrage aan onze super vakantie bij Lac de Biscarosse!

Bezocht met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com