Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met het gezin op kampeervakantie, maar wat neem je mee?

Vakantie is de perfecte tijd om lekker tot rust te komen op een mooie camping. Al kan het soms toch nog best veel werk zijn om alles goed voor te bereiden voordat je weggaat, want hoe zit het met de hoeveelheid spullen die je in je auto kunt meenemen, of wat lekkers voor de kids om onderweg van te snacken? Hier een paar tips om jouw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Hoeveel kun je meenemen?

Of je nu een grote of kleine auto hebt, je zult toch al je spullen in de kofferbak moeten krijgen.  Kijk naar hoe lang je op vakantie gaat, en schat dan ongeveer in hoeveel kleding iedereen nodig zal hebben. Doe deze kleding in een plastic boodschappentas en leg deze zo compact mogelijk in de kofferbak. Zo is er misschien wel ruimte voor al dat kinderspeelgoed, of die leuke opblaasband. Wil je het liefst stoeltjes en tafeltjes meenemen naar de camping voor wat extra luxe? Zorg er dan voor dat je een dakkoffer gebruikt, zodat je lekker veel ruimte in de auto overhoudt. Plus, dan kun je toch nog comfortabel vakantie vieren.

Hoe weet je wat je mee moet nemen?

Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, maar check het weerbericht voordat je weggaat. Zo kun je goed inschatten wat voor soort kleding je moet meenemen en of je dat heerlijk warme fleecedekentje nodig gaat hebben of niet. Ga je naar een camping waar misschien onweer wordt verwacht? Zorg er dan voor dat je een goede stevige tent hebt met stormlijnen, zodat je zeker weet dat je niet samen met je tent wegwaait. Als je gaat kamperen en zelf de tent gaat opzetten, zorg er dan voor dat je een hamer mee hebt en eventueel wat extra haringen voor als je er een paar kwijtraakt. Uit eigen ervaring ben ik erachter gekomen dat haringen op magische wijze altijd verdwijnen wanneer je ze het hardst nodig hebt.

Natuurlijk moet je niet vergeten om wat mee te nemen zodat je tijdens de autorit niet verhongert. Maak broodjes voor in de auto. Aan de hand van de lengte van de reis kun je kijken of je er maar één nodig hebt of meerdere. Doe dit x het aantal personen die meegaan en voilà, je hebt ochtend, middag en misschien zelfs avondeten. Uiteraard zijn er ook tussendoortjes nodig. Appels, bananen en mandarijnen zijn altijd lekker én gezond.

Heb je alles?

Alle spullen van je lijstje afgestreept? Inpakken maar en veel plezier op je perfect voorbereide vakantie!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com