Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips voor een relaxte autoreis met kinderen

Het is hartje zomer! Dat betekent lekker op vakantie met de kids en quality time met het gezin. Maar dat geldt natuurlijk voor alle gezinnen, dus is het handig je autoreis met de kinderen goed voor te bereiden. Vertrek jij deze zomer nog op vakantie met de auto? Lees dan zeker even deze tips zodat je goed voorbereid vertrekt.

Eventuele hulp regelen

Met de auto op vakantie blijft natuurlijk altijd een risico, want je weet nooit wat er gaat gebeuren. Blijkt er onderweg toch een klein onderdeel van de auto niet meer goed te werken of was die bumperklever achter je niet goed aan het opletten, dan is het fijn als je hulp kunt inschakelen. Pechhulp kun je dus maar beter van tevoren regelen. Kijk dus ook zeker goed hoe je auto is verzekerd en of pechhulp hierbij hoort. Ook als je op vakantie gaat binnen Nederland kan er iets misgaan, dus een verzekering met pechhulp binnenland is dan geen slecht idee. Schrijf het nummer dat je in geval van pech kunt bellen ook op en bewaar het in je portemonnee. Dat scheelt weer zoeken als je aan de kant van de weg staat.

autopech

Foto: Ben Kerckx via Pixabay

Veiligheidsmaatregelen

Het is belangrijk dat de reis veilig verloopt. Daarom is het goed om van tevoren een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zorg dat je auto goed is onderhouden, en check zelf nog even de motorolie en de koelvloeistof voor je vertrekt. Ook belangrijk als je met kinderen reist; een goede kinderstoel. Mocht er dan toch wat gebeuren, is het fijn als de kinderen goed vastzitten en minder risico lopen op letsel. Bekijk hiervoor ook eens de kinderstoel tips van FBTO.

Om afleiding tijdens het rijden te voorkomen, is het ook handig om te zorgen dat de kinderen genoeg te doen hebben. Neem leuke muziek mee, eventueel een tablet met voldoende kinderfilms en ander auto speelgoed waarmee ze rustig kunnen spelen.

dvd auto

Foto: Avany Sathya via Pixabay

Omgaan met zwarte en rode zaterdagen

Wie in het hoogseizoen op vakantie gaat, kan er bijna niet omheen; de zwarte en rode zaterdagen. Een voor de hand liggende tip is om niet op vrijdag(avond) of zaterdag te vertrekken. Dit is helaas niet voor iedereen een optie. Wat je wel kunt doen om de reis zo vlot mogelijk te laten verlopen? Houd de wegen in de gaten en kies een alternatieve route bij drukte. Heb je internet in het buitenland, dan kan Google Maps een grote hulp zijn. De app geeft bij file automatisch een alternatieve route als die sneller is. Reis je naar Frankrijk , dan kun je ook even een kijkje nemen op Frankrijk.nl. Hier vind je tips over alternatieve routes en drukke tijdstippen. Andere handige tips zijn om door te rijden tijdens lunchtijd en een tolbadge aan te schaffen, zodat je geen tijd verliest bij de tolpoorten.

file

Foto: Gellinger via Pixabay

Hoewel je ook bij een reis binnen Nederland te maken kunt krijgen met file, is het in dit geval toch wat makkelijker te omzeilen door de kortere afstanden. Vertrek bijvoorbeeld na 11u, zodat de reizigers naar verdere landen Nederland grotendeels al uit zijn en het wat rustiger is. Zoek je nog een kindvriendelijke vakantiebestemming in Nederland? Bekijk dan eens ons aanbod in eigen land!

hangmat

Foto via Pixabay

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FBTO.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Saint Amand

Familie van de Laar, 22 maart 2017

Mooie ligging!

Mooie ligging, ideaal voor het maken van leuke uitstapjes in de omgeving. Rustig, niet te massaal en toch genoeg te bieden. Hele mooie natuur. Zwemmen en vissen vangen in riviertjes, wandelen in de bergen, leuke stadjes en marktjes in de buurt. Klimbos (touwenparcours, tokkelen o.a. over het water).

Bezocht Saint Amand met partner.

Bestemming bekijken

Grande Tortue

Noord-Frankrijk, Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Culturele bezienswaardigheden
  • Zwembad met glijbanen
  • Nederlands animatieteam

Camping la Grande Tortue is een familiecamping bij uitstek. De kinderen hebben hier de vakantie van hun leven met mascotte Lenny de Vos!

Blogcategorieën

Eiland van Maurik

  • Watersport mogelijkheden
  • Zwembad met schuifdak
  • Indoor speeltuin

Of je nu op vakantie gaat met jonge kinderen of met tieners. Op vakantiepark Eiland van Maurik vind je faciliteiten voor kids van alle leeftijden.

Kids-Campings.com