Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Tips voor een vliegreis met kinderen

Ga je met de kids wat verder weg op vakantie, zoals naar Denemarken, Hongarije of Portugal, dan is het fijn om met het vliegtuig te reizen. Het kan voor wat wachttijd zorgen op het vliegveld, maar uiteindelijk ben je snel op je bestemming en zitten er ook veel voordelen aan. Zo hoef je je niet te concentreren op rijden en kun je dus gezellig een spelletje doen met de kinderen, een verhaaltje voorlezen of shoppen op de luchthaven. Bovendien is het natuurlijk een hele ervaring om de wereld vanuit de lucht te zien! Met deze tips voor een vliegreis met kinderen verloopt jouw volgende reis vlekkeloos.

Voorbereiding van deur tot deur

Een vlucht boeken is één ding, maar het is handig om ervoor te zorgen dat alles is geregeld zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Word je naar het vliegveld gebracht, neem je een taxi of de trein? En als je aankomt op je bestemming, hoe kom je dan op de camping? Staat daar dan een accommodatie voor je klaar inclusief handdoeken en lakens of moet je toch die extra koffer daarvoor bijboeken. Het zijn simpele dingen, maar toch wordt het wel eens vergeten. Sowieso altijd handig; een telefoon waarmee je in het buitenland kunt bellen en een woordenboek, zodat je in geval van nood toch iets kunt regelen.

taxi

Foto via Unsplash

In geval van nood

Nog meer handige spullen om in geval van nood bij je te hebben; voldoende eten en spelletjes! Mocht je vlucht bijvoorbeeld vertraagd zijn, dan wordt er in ieder geval niemand chagrijnig vanwege honger of verveling. Gewoon gezellig kaarten, Uno spelen, of een ander reisspelletje uit de tas halen.

spelen

Foto via Pixabay

Compensatie

Mocht je vlucht nou echt erg veel vertraging hebben, is dat natuurlijk heel erg vervelend. Wat de pijn misschien een beetje verzacht en wat goed is om te weten: je kunt dan een compensatie claimen. Hier zitten wel enkele regels aan vast. Je vlucht moet bijvoorbeeld meer dan 3 uur vertraagd zijn en het bedrag hangt ook af van de vluchtafstand. Hieronder een handig overzicht met de mogelijkheden als je vlucht vertraagd is.

vlucht vertraagd

Afbeelding via Aviclaim

Bij een afstand tot 1500 kilometer krijg je dus €250 euro per passagier vergoed bij een vertraging van meer dan 3 uur. Heb je dus bijvoorbeeld met Tui vertraging naar Rome, dan valt dit onder deze regeling. Bij een grotere afstand tot 3500 kilometer is dit €400 per passagier. Dit moet dan wel een vlucht binnen Europa of van een Europese luchtvaartmaatschappij zijn.

Ook als je vlucht geannuleerd is heb je recht op compensatie, als de annulering minder dan 14 dagen voor vertrek wordt gecommuniceerd. Indien de maatschappij een alternatief aanbiedt kan het recht op compensatie vervallen. Anders dan bij vertraging, kun je bij annulering al in aanmerking voor compensatie komen vanaf een aankomst die meer dan 2 uur later is.

vliegtuig

Foto via Unsplash

Heb jij nog tips voor vliegen met kinderen? Laat het ons weten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Fontanelle

Familie Boersma-Penders, 22 maart 2017

Gezellige camping!

Gezellige camping, overzichtelijk voor kleine kinderen, fijne winkel en vooral het strandje direct aan de camping is helemaal geweldig! Uitzicht op sirmione is super. Tips in de omgeving zijn Verona, markt Desencano, bezoek Salo, sirmione.

Bezocht Fontanelle met partner.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com