Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Dagje weg in Normandië

Tips voor een leuk dagje uit

“Het was gisteren saai zonder jou,” aldus een van de kindjes uit mijn miniclub over de zaterdag. Op mijn vrije dag bleek hij ook niks te doen te hebben… Daarom nu drie tips voor een leuk, kindvriendelijk dagje weg in Normandië!

Maïsdoolhof

Veel campinggasten die een dagje weg in Normandië waren geweest, vertelden mij enthousiast over een doolhof in een maïsveld niet ver van mijn camping Haut Dick. Hier moeten bezoekers met behulp van een raadsel proberen om hun weg te vinden door het doolhof.

Er is een versie voor kinderen en voor volwassenen. Zeker bij de versie voor volwassenen moet je soms even goed nadenken, want het wordt je hier niet makkelijk gemaakt. Het maïsdoolhof is onderdeel van het vrijetijdspark Bayeux Aventure.

img_1999-min

Utah Beach

Een ander leuk dagje weg in Normandië kun je besteden op Utah Beach. Aan dit invasiestrand vind je verschillende monumenten en het Musée du Debarquement over de geschiedenis van D-Day. Doordat het museum niet zo groot is, is het ideaal voor de kinderen. Na een halfuurtje heb je alles gezien.

Veel toeristen gaan tegenwoordig ook naar Utah Beach voor een dagje strand, na de monumenten en het museum te hebben gekeken. Doordat dit niet hoofdzakelijk een recreatief strand is, zijn hier niet veel voorzieningen te vinden. Daarvoor kun je beter naar het strand bij Maisy-Grandcamp: hier vind je verschillende restaurantjes, een pier en vaak een kermis.

Regenplan

We hebben het hier wel over Normandië, dus het regens nog wel eens een dagje. Of meerdere dagen. Wat doe je dan? De kinderen vinden het leuk om iets te blijven doen. Campinggasten vertelden mij dat ze daarom naar de Cité de la Mer in Cherbourg zijn geweest. Het is iets verder rijden, maar in dit grote centrum kun je van alles ontdekken over de onderwaterwereld.

Van de grootste duikboot tot het hoogste aquarium!

Als het dan toch even opklaart, kun je mooi een rondje lopen door Cherbourg. Blijft het slecht weer? Ga dan naar het plaatselijke zwembad. Badmutsen zijn hier verplicht, maar dat is al gauw vergeten als de stormbaan in het water ligt…

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com