Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs
  • Volg Kids-Campings.com

Zoveel mogelijikheden om je vakantie te blijven herinneren!

Vakantie ten einde? Ideeën voor mooie herinneringen!

"Het maken van vakantieherinneringen zoals een fotoboek kan zó leuk zijn!"

Vakantie ten einde? Ideeën voor mooie herinneringen!

Dat de vakantie afgelopen is, is altijd even balen. Maar: niet getreurd. Er zijn enorm veel mogelijkheden om je vakantie-ervaringen voor altijd te herinneren! Video’s, collages, fotoboeken en dagboeken. Dat zijn mijn favoriete ideeën voor vakantieherinneringen. Daarom heb ik in dit blog mijn ervaringen met vakantieherinneringen voor jou verzameld!

Zelf een fotoboek maken

Een fotoboek pak je er altijd sneller bij dan het belachelijke aantal foto’s dat je op de computer hebt verzameld. Maar nadat je het idee voor een fotoboek in je hoofd heb, sta je nog steeds voor een aantal keuzes. Zelf maken? Laten maken? Welk formaat? Bij welk bedrijf? Ik zou altijd aanraden het zelf te maken. Het op de computer maken van een fotoboek kost altijd meer tijd dan verwacht en zorgt ook voor de nodige irritaties wanneer de foto’s blijven verspringen. Dus zelf maken als je het mij vraagt! Bij de Hema kun je voor €7 een boek kopen met ringen en vierkante gekleurde bladzijden. Als je dan toch bezig bent, neem meteen wat Washi Tape mee om de bladzijdes op te vrolijken. De foto’s bestel ik altijd op sites als photobox.com of bij de Albert Heijn. Het zelf inplakken van foto’s en het erbij schrijven van de ervaringen is altijd een enorm gezellige bezigheid.

ideeën voor vakantieherinneringen

Video

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone waarmee filmpjes gemaakt kunnen worden. Wat velen niet weten is dat het in elkaar zetten van een video met tekst erbij en muziek op de achtergrond misschien nog wel simpeler is dan het maken van de filmpjes zelf! Met het gratis programma Windows Movie Maker, of iMovie voor Apple, kun je binnen een uurtje een video in elkaar zetten. Op de achtergrond kun je een rechtenvrij muziekje afspelen. Je kunt delen van video’s vertragen of versnellen, effecten eroverheen zetten, tekst door het beeld laten lopen en ga zo maar door. Wil je na een paar maanden even snel een terugblik naar je zonovergoten vakantie? Of naar dat moment dat je kind helemaal onder zat met chocolade-ijs? Of dat moment dat je net aan het filmen was toen je andere kind over een boomwortel struikelde op weg naar het strand? Dan kun je met één klik alle beelden terugzien in een gezellig filmpje. Als dat geen mooie vakantieherinnering is, dan weet ik het ook niet meer.

Ideeën voor vakantieherinneringen

Een collage

Terugkomen van een drukke dag op je werk en het eerste dat je ziet is de fotocollage van Thailand aan de muur. Daar word ik blij van. Bij IXXI kun je deze wanddecoraties bestellen. Zij leveren allemaal vierkante kaarten met de foto’s die je zelf hebt uitgezocht. Die kun je aan elkaar koppelen met knopjes. Het formaat kun je zelf bepalen. Een mooie vaas met bloemen eronder en je hebt een pronkstuk in je kamer hangen. Zorg wel dat je niet per ongeluk twee dezelfde foto’s bestelt (been there, done that). Maar met deze collage maak je hoe dan ook van elke muur een toffe muur.

Ideeën voor vakantieherinneringen

Heb jij ook nog leuke tips om je vakantie voor altijd te kunnen herinneren? Laat het me weten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Domaine du Logis

Julia van der Meulen, 27 februari 2016

Super animatie

Dit is de vierde keer dat ik op deze camping kom. Elk jaar is er weer wat verandert en je verveelt je hier nooit. Het animatie team is super. Ook in de steden eromheen is er veel te doen. Er is twee keer per weer een band. Het is er gewoon super leuk en ik ga er zeker volgend jaar weer naartoe.

Bezocht Domaine du Logis in augustus 2015 met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com