Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veelzijdig Normandië

Tips voor een bezoek aan Normandië

Normandië, de regio die bekendstaat om de stranden waar de bevrijding van Europa ooit begon. Daarnaast is het de regio van moules-frites en van Caramels d’Isigny. Ben je in de buurt van Isigny, zoek dan zeker naar de verkoopplaats van deze snoepjes: je kijkt je ogen uit! De toeristen gooien hun mandjes vol met alle varianten, en ze staan massaal in de rij voor een softijsje van de Normandische koe. En om in de Franse sferen te blijven, wordt alles betaald met een chequeboekje.

img_2722

Tweede Wereldoorlog

Zoals ik al zei; denk je aan Normandië, dan denk je aan D-Day. Overal in Laag-Normandië staan monumenten van die dag. Als je Normandië bezoekt, moet je dan ook wel wat van deze bezienswaardigheden bekijken. Op veel plekken kun je de geschiedenis herdenken en stilstaan bij de vele gestorven soldaten.

Verwonder je over de tegenstelling tussen de Duitse en de Amerikaanse begraafplaatsen, waan je in het strijdgewoel bij Pointe du Hoc, of in het 360-museum in Arromanches. Het maakt niet uit wat je bekijkt, elke plek geeft weer een eigen bijzonder inzicht op de geschiedenis. En elke plek laat een diepe indruk achter.

Meer geschiedenis

Een andere plek met geschiedenis is het plaatsje Bayeux. Hier hangt een bekend wandkleed waarop het middeleeuwse verhaal van de slag bij Hastings wordt uitgebeeld. Het kleed is wel 70 meter lang.

Oh, als je dan toch in Bayeux bent, maak een wandeling door de stad zelf. Adem de sfeer in en breng een bezoekje aan het Memorial voor reporters. Minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend.

img_2407-2

Le Mont Saint Michel

Over indrukwekkend gesproken, ben je ooit al naar le Mont Saint Michel geweest? Dit is een prachtig schiereilandje, net voor de kust van Normandië. Mijn tip: pak niet de bus van de parkeerplaats naar de Mont, maar ga lopen! Geniet van het silhouet van het eiland en zijn abdij, terwijl het steeds een stukje dichterbij komt. Je kan altijd nog terug met de bus…

Wil je de drukte ontlopen tijdens het hoogseizoen? Ga dan na 16.00 uur, de meeste toeristen zijn dan vertrokken.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com