Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Veilig op vakantie

Veilig genieten met de kids in het buitenland!

Veilig op vakantie

Veilig genieten met de kids in het buitenland!

Het is lente! De dagen worden langer, de bloemen beginnen weer prachtig te bloemen en het wordt beetje bij beetje warmer. Oftewel: het perfecte moment voor vakantie. Reis af naar het buitenland samen met de kids voor welverdiende ontspanning. Heerlijk genieten van het ultieme vakantiegevoel en tijd samen. Wil jij binnenkort vertrekken naar het buitenland? Lees dan zeker even verder. Wij vertellen je alles over de maatregelen in je favoriete vakantieland zodat je veilig op vakantie kan.

Zorgeloos vakantie vieren in Duitsland

Voor een ontspannen vakantie kun je gewoon terecht bij onze oosterburen! Het veelzijdige Duitsland (met kleurcode groen) bezoeken is namelijk gewoon toegestaan, maar er zijn wel een aantal maatregelen getroffen. Als je naar of door Duitsland reist moet je een geldig coronabewijs bij je hebben, dit geldt ook voor kinderen van 12 jaar en ouder. Een geldig coronabewijs is je digitale vaccinatie-, herstel-, of negatieve testbewijs uit de CoronaCheck-app.

In Duitsland zijn bijna alle coronamaatregelen vervallen. Zo is er geen toegangscontrole meer bij bijvoorbeeld horeca, restaurant en hotel, geen verplichting tot het dragen van een mond- en neusbedekkend masker, en hoef je ook geen afstand meer te houden. Winkels, horeca en hotels kunnen je wel verzoeken een mondmasker te dragen.

Verder moet je on het openbaar vervoer vaak nog wel een FFP2-masker dragen en een geldig coronabewijs laten zien. Als toegangscontrole wordt soms nog de 3G-regel gebruikt. Zoals in het openbaar vervoer, je moet dan een negatieve uitslag van een antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een PCR/NAAT-test (maximaal 48 uur oud) kunnen laten zien als je geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft.

Is het resultaat negatief? Dan kun je direct starten met toeristische hotspots bezoeken, prachtige wandelingen maken en genieten van al het moois dat Duitsland te bieden heeft. De horeca, winkels en musea zijn open, maar hiervoor moet je wel gevaccineerd of getest zijn. In deelstaten waar 2G+ moet je bovendien ook een negatief testresultaat kunnen tonen naast een herstel- of vaccinatiebewijs. Houd je mondkapje ook nog even bij de hand, want reizigers moeten deze dragen op bepaalde plekken. Net als het houden van minimaal 1,5 meter afstand.

Check altijd voor je vertrekt de website van het Duitse ministerie van Gezondheid voor de meest actuele inreisregels.

Reisadvies Duitsland

Frankrijk is the place to be!

Frankrijk is al jaren de nummer één vakantiebestemming onder Nederlanders. Het liefst wil je natuurlijk meteen naar deze geliefde bestemming vertrekken. Gelukkig hoef je niet langer te wachten om de Franse sfeer te proeven. Het land is namelijk groen gekleurd. Als je met het vliegtuig naar Frankrijk reist moet je het European Digital Passenger Locator Form (EU-PLF) invullen. Hiermee verklaar je dat je geen symptomen van corona hebt en niet in contact bent geweest met iemand met corona. Daarnaast moet je een coronabewijs (een vaccinatie-, herstel- of testbewijs) of het gele boekje laten zien. Behalve kinderen die jonger dan 12 jaar zijn. Verder kun je met de Franse ‘TAC verif – app’ zelf controleren of je coronabewijs geldig is in Frankrijk.
Het goede nieuws is dus dat reizen naar Frankrijk mogelijk is. Dat klinkt toch geweldig! Heerlijk genieten met het hele gezin, de leukste plekjes ontdekken en helemaal tot rust komen. De medewerkers van de campings en vakantieparken kunnen niet wachten om je te ontmoeten. Wel moet je hier als reiziger van 12 jaar of ouder eenmalig een “pass sanitaire” tonen, indien je vakantiebestemming over een zwembad of voorstellingsruimte beschikt. Dit is ook het geval waneer je bepaalde activiteiten buiten de camping wilt ondernemen.

Neem plaats op een terrasje of struin door de leuke steegjes van je favoriete stad. Vergeet niet je mondkapje mee te nemen voor het gezin! Voor de meest actuele informatie over inreisvoorwaarden en de mogelijke verplichting tot quarantaine, is het aan te raden om contact op te nemen met de Franse ambassade in Nederland en de website te raadplegen. Keer je terug naar Nederland? Dan is het tonen van een coronabewijs verplicht.

Let op: Reizigers van 12 tot en met 15 jaar moeten bij verschillende activiteiten binnen Frankrijk een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Dit geldt ook bij aankomst op een camping met een zwembad of een zaal voor publieksvoorstellingen. Voor mensen van zestien jaar en ouder gelden andere eisen voor de pass vaccinal. De verschillende eisen voor deze bewijzen per leeftijdsgroep kun je hier vinden. Je mag Frankrijk overigens wel altijd inreizen, zelfs wanneer je geen 3e prik hebt gehad. Voor alle reizigers die een Janssen-vaccin hebben gekregen zijn er ook nieuwe regels die hier te lezen zijn.

Reisadvies Frankrijk

Met de kids naar Portugal

Portugal is the place to be volgende vakantie, mits je in bezit bent van een Digitaal Corona Certificaat (herstel- vaccinatie- of testbewijs). Voor het testbewijs geldt het volgende: een negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur en de antigeentest mag voor het vasteland niet ouder zijn dan 24 uur. Voor de Azoren mag een antigeentest niet ouder zijn dan 48 uur. Pak je koffers in en ga samen met de kids de grens over. Reis naar de Algarve of ontdek een van de kleurrijke steden. Portugal heeft het allemaal! Wel is het in alle gevallen verplicht een Passenger Locator Card in te vullen. Voor Madeira gelden er momenteel geen (inreis)beperkingen.

Je favoriete activiteiten kunnen gewoon doorgaan. In sommige gevallen moet je wel een coronatoegangsbewijs laten zien. Voor toegang tot discotheken en evenementen zonder vaste zitplaats moeten ook gevaccineerden zich laten testen. De kinderen beleven dolle pret in het overdekte zwemparadijs. Ze roetsjen van de vele glijbanen of ravotten in de speeltuin. In de avond kun je lekker uiteten in je favoriete restaurant. Denk er aan dat je bij terugkeer uit Portugal een coronabewijs moet laten zien. Verder is het goed om te weten dat er voor de Azoren en Madeira soms andere maatregelen gelden.

Reisadvies Portugal

Italië: het land van de pasta!

Bella Italia! We kunnen weer naar het land van de pizza, pasta en de beste espresso. Het land staat op groen en de kans is groot dat je niet kunt wachten om naar deze populaire vakantiebestemming te reizen. Ook op de eilanden Sardinië en Sicilië kun je zorgeloos genieten, maar voor Sicilië gelden strengere inreismaatregelen. Zo moet je je bij aankomst op het eiland (nogmaals) laten testen, zelfs wanneer je een negatieve testuitslag hebt of volledig gevaccineerd bent. Op het eiland Sardinië is code groen ook van toepassing. Neem het vliegtuig en beleef een vakantie uit duizenden!

Let er wel op dat je bij aankomst een Digital Passenger Locator Form moet laten zien. Dit geldt voor personen van 12 jaar en ouder. Ook moet je 14 dagen (of langer) geleden volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud hebben of in het bezit zijn van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72u) of antigeentest (niet ouder dan 48u). De testverplichting geldt voor reizigers vanaf 6 jaar. Als je geen coronabewijs hebt, moet je vijf dagen in quarantaine bij aankomst met een test op dag vijf. Wél in het bezit van een herstelbewijs of vaccinatiebewijs naast je test? Dan hoef je niet in quarantaine en kan het genieten direct beginnen! Wel moeten reizigers onthouden dat per 1 februari de geldigheid van het vaccinatiebewijs is teruggebracht naar 6 maanden i.p.v. 9 maanden en testbewijzen niet meer overal geaccepteerd worden als toegangsbewijs. De verschillende toegangseisen vind je hier.

Kom je terug in Nederland? Dan is het verplicht om een coronabewijs te overleggen indien je terugreist uit Sicilië of het vasteland van Italië.

Reisadvies Italië

Visit Kroatië

Kroatië is helemaal klaar om je een droomvakantie te geven. Momenteel geldt hier code geel. Dat betekent dat de campings en vakantieparken geopend zijn en de toeristische attracties er ook klaar voor zijn, net als de winkels en terrassen. Houd je natuurlijk wel aan de maatregelen. Kun je laten zien dat je volledig gevaccineerd of hersteld bent of heb je een negatieve PCR- of antigeentest? Dan ben je welkom in dit land. Lees voor vertrek de verschillende regels per vaccin. Als je niet aan een van de voorwaarden voldoet en je je pas bij aankomst in Kroatië laat testen, moet je de negatieve uitslag afwachten in isolatie.

Wie met het vliegtuig naar Kroatië gaat moet voor de vlucht een elektronisch PLF-formulier hebben ingevuld. Bij terugkeer is het noodzakelijk om een coronabewijs te overleggen. Vlieg jij binnenkort naar dit veelzijdige land?

Kroatië

Proef de Spaanse sfeer!

Viva Espãna! Wat is Spanje toch een fantastische vakantiebestemming. Van de Costa Brava tot aan Costa de la Luz. Er heerst hier zo’n fijne sfeer. De kinderen hebben hier alle ruimte om te doen en laten wat ze willen. Zelf kom je helemaal tot rust en geniet je van de fijne temperaturen dankzij de groene kleurcode. Ook voor de Canarische eiladen geldt code groen. Je mag hier vakantie vieren als je volledig gevaccineerd, getest of hersteld bent. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder. Is je laatste vaccinatie ouder dan negen maanden? Dan moet je ook een boosterprik hebben gehad. Wat houdt je tegen om naar dit zonnige oord te trekken? Reis samen met de kinderen naar het vasteland of de eilanden voor een onvergetelijk verblijf! Wel moet je een Health Control Form invullen als je met het vliegtuig of de boot reist. Na het invullen ontvang je een QR-code die je bij aankomst moet laten zien. Let op: dit is niet dezelfde code als die in de CoronaCheck-app! Tot slot kunnen autonome regio’s afzonderlijk kiezen voor aanvullende maatregelen. Check daarom ook de maatregelen per regio.

Vier vakantie op 1,5 meter en draag een mondkapje in openbare binnenruimtes en het openbaar vervoer. In Spanje zijn mondkapjes verplicht vanaf 6 jaar. Vergeet dus ook zeker niet om mondkapjes in te pakken voor je kids. Houd er wel rekening mee dat er inreisregels zijn voor reizigers uit Nederland, en je voor de terugreis naar Nederland een coronabewijs moet laten zien. Vanaf 28 november is het ook verplicht om bij terugkeer uit de Canarische eilanden een coronabewijs te tonen in Nederland.

Reisadvies Spanje

België heeft het allemaal!

Genieten vlakbij huis, dat doe je in België. Stap de auto in en voor je het weet ben je bij onze zuiderburen. De kinderen zullen het geweldig vinden. Klimmen en klauteren in de Ardennen en lopen door de leuke straatjes van Gent. Overnachten doe je hier in een de meest bijzondere glampingaccommodaties. Ook de Belgische keuken hoef je niet te missen tijdens je verblijf in dit land. De horeca en winkels zijn gewoon geopend.

Wel moeten reizigers uit Nederland rekening houden met inreismaatregelen. Iedereen die in bezit is van een coronabewijs, hoeft niet in quarantaine. Ook moet je voor aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Dit is onder andere nodig als je langer dan twee dagen in België blijft. Ga jij vakantie vieren in ons gezellige buurland?

Let op: vanaf 1 maart wordt de geldigheid van het herstelbewijs als toegangsbewijs teruggebracht van 6 maanden naar 5 maanden. Om het land in te komen, blijft deze wel 6 maanden geldig.

Reisadvies België

Wil je altijd de laatste informatie over de maatregelen? Download dan de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane! Kies je favoriete land en ontvang een bericht zodra er iets verandert!

Kids-Campings.com