Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Voorbereid op wintersport met het gezin

Ben je van plan om op wintersport te gaan met de kids? Top plan! Want een vakantie die in het teken staat van natuur en activiteiten scoort al snel goed. Maar, er komt heel wat bij kijken. Daarom deel ik in dit blog tips om voorbereid op wintersport te gaan met het gezin.

Voorbereid op wintersport - sneeuw

Ga verzekerd op reis

Verzekerd op reis gaan is altijd belangrijk, maar met kinderen zit gevaar in een klein hoekje. Loop daarom direct even je zorgverzekering na. Want voor 1 februari kun je deze nog wijzigen als je de oude zorgverzekering voor 1 januari hebt opgezegd. Wellicht houd je hiermee een hoop geld in je zak. Heb je bijvoorbeeld de zorgverzekering van de FBTO? Bij hen is er een aanvullende module beschikbaar voor zorg in het buitenland. Deze aanvullende module kost nog geen 2 euro per maand en kun je het hele jaar aan of uit zetten. Let wel op; deze module gaat pas de volgende maand na activeren in op de eerste van de maand. Ga je 7 maart weg, zet de module dan dus voor 1 maart aan.

Wanneer je op wintersport gaat, dan huur je voor de kleintjes in de meeste gevallen ski’s en skimateriaal. Wanneer daar iets mee gebeurt wil je niet dat je zelf voor alle kosten moet opdraaien. In dat soort gevallen is een reisverzekering ideaal. Check wel even per reisverzekering of gehuurde/geleende spullen ook in de dekking zitten. Dit kan namelijk verschillen.

Wanneer je onverwacht schade maakt aan spullen van anderen tijdens je vakantie is er de aansprakelijkheidsverzekering. Bij FBTO is deze bijvoorbeeld ook gewoon geldig in het buitenland.  

Voorbereid op wintersport - kind ops kies

Verdiep je in kindvriendelijke wintersportgebieden

De voorbereiding van een wintersportvakantie begint natuurlijk met het uitkiezen van een skigebied. Wordt het Oostenrijk, Frankrijk of kies je toch voor Tsjechië? Wanneer je met kids op de skilatten stapt is het natuurlijk meer dan belangrijk om een kindvriendelijk skigebied uit te kiezen. Zo’n kindvriendelijk gebied is Karinthië in Oostenrijk. De accommodaties in deze regio liggen direct aan de piste. Zo suizen de kinderen de piste af wanneer ze dat maar willen! Daarnaast zijn de skipassen voor kinderen in Karinthië heel erg voordelig.

Oefenen, oefenen, oefenen

Skilessen op locatie zijn een must tijdens de wintersportvakantie. Kinderen leren vaak snel, maar je wilt natuurlijk dat zij veilig van de piste naar beneden glijden. Daarnaast leren zij snel leeftijdsgenootjes kennen. Wedden dat ze die pistes niet meer af te slaan zijn? Wil je de voorpret verhogen? Ga dan voor vertrek een dagje langs bij een indoor skibaan in Nederland! Laat de kinderen alvast deelnemen aan een lesje. Daarna kunnen ze niet meer wachten om te vertrekken naar dat skigebied in het buitenland. Daarnaast is het natuurlijk meteen een topuitje voor het gezin.

Eenmaal op plek van bestemming

Zijn alle voorbereidingen getroffen en is het eindelijk tijd om de auto in te stappen naar je wintersportbestemming? Waarschijnlijk kunnen de kids niet wachten om op de latten te staan, maar tijdens een wintersportvakantie zijn er veel meer kindvriendelijke wintersport activiteiten te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van rodelen? Waar je ook heengaat, waar bergen zijn is in de buurt vaak een rodelbaan te vinden. Voor jezelf ook erg leuk, want het uitzicht is geweldig. Al biedt de sneeuw zelf ook al genoeg vermaak. Van een sneeuwballen gevecht tot aan sleeën. En, wie bouwt er de mooiste sneeuwpop?

Skiën, het volgen van lessen en spelen in de sneeuw is erg vermoeiend. Zeker wanneer je op vakantie gaat met kids onder de tien jaar. Tussendoor even opwarmen, een klein dutje doen of een spelletje spelen in de accommodatie zijn daarom ook fijne activiteiten. Vergeet die kaart- en bordspellen niet in je koffer te stoppen dus.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Familie van de Kolk, 21 maart 2017

Top!

Het is een zeer kindvriendelijke camping met een prachtig zwembad en animatie voor alle leeftijden. De omgeving is prachtig, je kan alle kanten op het ligt centraal. Tips in de omgeving? Natuur, cultuur en de middellandse zee is ook goed te bereiken.

Bezocht met gezin.

Kids-Campings.com