Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Vroegboektips: hier moet je op letten

Boek jij je vakantie het liefst zo vroeg mogelijk en wil je maximaal genieten van de voorpret? Dan is vroegboeken het antwoord! Daar waar last minutes voorheen de meest geliefde manier waren om een voordelige vakantie te boeken, is de trend nu juist om je vakantie zo ver mogelijk van tevoren te boeken. Zo zijn vroegboekdeals leuk voor de portemonnee, kun je langer genieten van de voorpret en is er nog volop keuze uit bestemmingen. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar je op moet letten, dus lees mee en ontdek onze beste vroegboektips.

1. Boek ver van tevoren

De eerste tip lijkt misschien een open deur, maar we kunnen ons goed voorstellen dat vroegboeken niet voor iedereen dezelfde betekenis heeft. Om toch te kunnen profiteren van lage prijzen is het daarom belangrijk om je vakantie minimaal een halfjaar tot negen maanden van tevoren te boeken. De kortingen zijn nu sky high en je hebt tijd genoeg om alle aanbieders te vergelijken. Bovendien geldt: hoe langer je vakantie, hoe beter het is om goed de tijd te nemen en de opties te vergelijken.

Vroegboektips
Foto van Christin Hume via Unsplash

2. Blijf op de hoogte van kortingen

Hoewel het vroegboekseizoen bij de meeste aanbieders rond het einde van het jaar start, is dit niet bij iedere aanbieder zo. Daarom is het slim om acties en aanbiedingen op de voet te volgen, zodat je precies weet wanneer jij je vakantie met korting kan boeken. Schrijf je in voor nieuwsbrieven of volg jouw favoriete aanbieder op social media. Liever in een oogopslag zien wat de aanbiedingen van alle topaanbieders zijn? Die hebben wij hier voor je op een rij gezet. Zo loop je nooit meer korting mis!

3. Zelf samenstellen of een pakketreis boeken?

Reis je per vliegtuig? Dan wordt een pakketreis vaak aangemerkt als ideaal, aangezien weinig speurwerk is vereist en de gehele reis al voor je is samengesteld. Toch betekent dit niet automatisch dat dit ook het meest voordelig is. Zo kan het goedkoper zijn om zelf je accommodatie en vervoer te regelen en ben je daarnaast flexibeler met het boeken van een vakantie die je zelf samenstelt. Kost iets meer tijd, maar levert wel een aantal voordelen op.

Vroegboektips
Foto van Anete Lūsiņa via Unsplash

4. Zoek een goedkope dag uit

Het lijkt misschien een fabel, maar niets is minder waar: het boeken van een vakantie is het goedkoopst op dinsdag. Uit onderzoek blijkt dat het dan tot wel 15% goedkoper kan zijn in vergelijking met andere dagen. In het weekend zijn de prijzen juist op zijn hoogst, aangezien de meeste mensen dan op zoek gaan naar een vakantie. Wacht dus even tot na het weekend met het boeken van jouw vakantie.

5. Boek voorbereid je vakantie

Niets is fijner dan een heerlijke vakantie in het vooruitzicht te hebben. Wanneer je je vakantie vroeg boekt kun je het langst genieten van de voorpret en talloze vakantieplannen maken. Ideaal! Toch is het belangrijk om daarbij te kiezen voor extra zekerheid, aangezien er in de tussentijd nog van alles kan gebeuren. Kies bijvoorbeeld voor een goede annuleringsverzekering indien een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt in de periode voorafgaand aan de reis. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je je vakantie met een gerust hart boeken.

Vroegboektips
Foto van stevepb via Pixabay

Dit waren onze vijf vroegboektips. Boek jij liever ver van te voren of ben jij team last minute?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Ville Huchet

familie van Norden, 16 februari 2017

Camping met genoeg te doen in de omgeving

Niet te grote camping, leuk zwembad voor de kinderen, veel ruimte bij de stacaravan, bezienswaardigheden in de buurt.

Tips:

St. Malo, de oude binnenstad, het aquarium in St.Malo, Dinard, Cap Frehèl. Cancale. Mont St. Michel is ook niet al te ver rijden.

Bezocht Ville Huchet in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com