Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Zo vind je een kindvriendelijke én duurzame vakantie

Om de juiste kindvriendelijke vakantiebestemming voor jou en je gezin te vinden, moet je af en toe best even zoeken. Zeker als je ook graag duurzaam op vakantie gaat. Duurzaamheid is steeds belangrijker voor vakantiegangers, want je wilt immers al die mooie plekken zo min mogelijk aantasten zodat ze mooi blijven. Zo kunnen je kinderen er later ook nog van genieten. Ik help je een handje bij de zoektocht naar een kindvriendelijke én een duurzame vakantie.

Foto: J. Rodenburg via Pixabay

Duurzame Kids Campings

Al onze bestemmingen zijn natuurlijk geselecteerd op kindvriendelijkheid. Zo is er vaak animatie voor de kinderen, zeker bij de grotere campings en vakantieparken. Ook bij kleinschalige vakantiebestemmingen zijn er vaak activiteiten, is er een speeltuin of een apart kinderbad. Maar op welke van deze campings en vakantieparken kun je duurzaam verblijven? Vaak is een kleinschalige bestemming of een plek waar je echt bij de boer verblijft bezig met duurzaamheid.

Bij de boer

Ga je het liefst in eigen land op vakantie met de kinderen, zodat de reistijd ook niet te lang wordt, dan is Natuurcamping De Boerderij een goede duurzame optie. Hier verblijf je echt midden in de natuur, op één van de 25 staanplaatsen op de boerderij. De boerderij is nog in werking en als gast kun je als je dat wilt echt onderdeel uitmaken van het boerenleven. Neem bijvoorbeeld eens een van de schaapjes mee uit wandelen!

de boerderij

Foto via Boerenbed

Frankrijk

Toch naar Frankrijk om daar van de zon te genieten? Camping Lou Passavous ligt midden in de bergen in de Provence. Dit is een echte natuurcamping waar je in safaritenten optimaal van het groen om je heen kunt genieten. De camping is niet al te groot, wat zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Voor de kinderen is er leuke animatie en de wandelliefhebber kan in de omgeving zijn hart ophalen. Zo hoef je ook niet overal de auto voor te nemen, maar kun je gewoon lekker de natuur te voet of met de fiets ontdekken over de verschillende wandel- en fietspaden.

lou passavous

Foto van Lou Passavous

Spanje

Ook in Spanje kun je duurzaam met de kids op vakantie bijvoorbeeld bij Finca el Moralejo. Dit is een bijzonder park met vakantiewoningen aan de rand van natuurgebied Sierra de las Nieves. Hier wordt als vanzelfsprekend rekening gehouden met de prachtige natuur om het park heen, aangezien dit een door UNESCO beschermd natuurgebied is. De kinderen kunnen lekker buiten spelen en ontdekken, dammen en hutten bouwen en de vele dieren die hier rondlopen bewonderen. Ook zijn er speeltoestellen en een zwembad. De Nederlandse eigenaren koken met alle liefde voor je in het kleine restaurant van het park.

moralejo

Foto van Finca el Moralejo

Milieuvriendelijke maatregelen

Ook kun je zorgen dat je duurzaam reist door bijvoorbeeld geen afval in de natuur achter te laten, zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken en niet te lang te douchen. Het zijn kleine aanpassingen, maar ze maken een groot verschil. Steun ook zeker de lokale ondernemers als winkels, bakkers en restaurants om het authentieke karakter van dorpen en kleine steden te behouden.

Ook thuis kun je natuurlijk denken aan duurzame maatregelen als afval scheiden, het licht niet zomaar aan laten staan, de verwarming net wat lager zetten en een warme trui aan doen. Zeker nu de energierekening voor de meeste huishoudens sowieso wat hoger wordt, is het goed om over die laatste twee na te denken. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door elk jaar weer te vergelijken en te kijken naar goedkope energie die ook duurzaam is, heb je voor jezelf en het milieu altijd de beste deal.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com