Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ardèche

Warme zomers met als verkoeling een duik in de rivier de Ardèche

Erg in trek bij Nederlanders en een ontzettend leuke plek voor kinderen: de Ardèche. Het departement dankt haar naam aan de gelijknamige rivier. De Ardèche staat bol van activiteiten in de natuur, op of in het water van de rivier. Ga er kanovaren, raften, vissen, maak een spannende fiets- of wandeltocht door het bos of duik in de grotten van de bergen en ontdek de geschiedenis.

Wil je van je kampeervakantie in de Ardèche een echte kindervakantie maken dan moet je zeker eens naar Ardèche Miniatures: het Madurodam van Frankrijk. In deze grote tuin hebben ze het landschap van de Ardèche volledig nagebouwd in het klein, inclusief vele modeltreinen. In Frankrijk noemt men het daarom ook wel le jardin des trains Ardèchois: de tuin van treinen uit de Ardèche.

Cultuur en sportiviteit in de Ardèche

Wil je eens een oude spoorroute uit deze streek op een unieke manier ontdekken? Stap dan op de VéloRail! Voor wie een beetje Frans spreekt: Vélo is fiets en Rail is natuurlijk rails: je fietst over de oude spoorrails van Boucieu-Le-Roi naar Colombier-le-Vieux. Tijdens een mooie route, bergafwaarts, dwars door het groen zijn jouw kinderen de machinist op hun eigen fietstrein. Een leuk, sportief uitje voor het hele gezin, want je kan namelijk met zijn vieren op één karretje!

Naast deze bijzondere activiteiten kent de Ardèche ook verschillende dierentuinen: een krokodillenfarm en een vogeltuin. Extra leuk: er is een heus park met dinosauriërs! Maak een wandeling door het bos en kom er achter of de dino’s wel echt zijn uitgestorven, zoals wij allemaal geloven! Naast het dinopark heb je ook toegang tot een prehistorische grot waar van alles te ontdekken valt over de holbewoners! Kortom, deze streek heeft meer dan genoeg mogelijkheden voor een geslaagde vakantie met kinderen.

Kindvriendelijke campings in deze streek liggen vrijwel allemaal direct aan de rivier. Zo stap je vanaf de camping direct het strand op of de kano in voor een ontspannen dagje op en om het water!

Populaire bestemmingen in de Ardèche

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com