Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gardameer

Zwemmen, bootjevaren of waterfietsen op dit veelzijdige meer!

Kindvriendelijk kamperen aan het Gardameer staat garant voor veel waterplezier. Het Gardameer is namelijk het grootste en noordelijkste meer van Italië. En volgens ons eigenlijk ook wel het mooiste. Een vakantie langs dit azuurblauwe meer staat garant voor veel waterpret. Maar het geeft je ook de ruimte voor de nodige uitstapjes. Het meer heeft een oppervlakte van 370 vierkante meter. Er is daarom een veelzijdig aanbod aan activiteiten, dorpjes en campings. Zo kun je altijd wel een geschikte plek voor een ideale kindervakantie vinden.

Waterpret aan het Gardameer

Tijdens jouw vakantie langs het Gardameer vervelen de kinderen zich nooit, want ze kunnen de hele dag in het water spetteren! De zon schijnt hier immers bijna altijd, waardoor het water een aangename temperatuur heeft en soms zelf voor de nodige verkoeling kan zorgen. Of je nu wilt zwemmen, bootjevaren of wilt waterfietsen, rondom het Gardameer zijn tal van stranden.

Het Gardameer is enorm populair bij (Nederlandse) toeristen en dat weten de Italianen ook. Dit maakt dat er tijdens het hoogseizoen veel te doen is. Iedere camping probeert op haar eigen manier publiek te trekken. Soms met luxe zwembaden inclusief glijbaan, anderen laten je weer je eigen boot meenemen. Ook de steden en dorpen rondom het meer zorgen voor vermaak op het water. Zo vind je in ruime mate langs het meer stranden, havens en verhuurpunten voor verschillende watersportactiviteiten. In sommige gevallen zijn er zelfs heuse glijbanen op het water: roetsj zo het Gardameer in!

Op stap

Een vakantie lang op en om het meer verblijven is eigenlijk al vakantie genoeg, maar wie op zoek is naar dat beetje meer heeft ook de juiste bestemming uitgezocht. Doordat het Gardameer jaarlijks veel toeristen trekt, is de omgeving hier ook op ingesteld. Er zijn diverse attractieparken en waterpretparken waar je van glijbanen racet, in de achtbaan stapt of je duizelig draait in de draaimolen. Het grootste, en bekendste park? Gardaland! Meer dan 50 attracties van verschillende categorieën, waardoor zowel je puberende tiener als de kleintjes kunnen terugkijken op een te gekke dag.

Naast al die extreem intense attracties en de vele activiteiten op het water, kun je rondom het Gardameer ook een dagje slenteren door een van de omliggende havenstadjes. Kijk bijvoorbeeld naar de bootjes die in de oude haven van Desenzano del Garda liggen of ga op ontdekking door de straten en de leuke winkels die hier zijn. Zo is er voor iedereen iets om er een ideale vakantie van te maken!

Aan het Gardameer bevinden zich diverse kindvriendelijke campings en zo is er voor ieder wat wils. Op de meeste campings is er een groot animatieteam aanwezig en zullen de kinderen zich ook niet vervelen in de grote zwembaden of soms zelfs waterparken.

Populaire bestemmingen aan het Gardameer

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com