Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Middellandse Zee

De Middellandse Zee biedt een uitzonderlijke combinatie van schoonheid, luxe en rust

De Middellandse Zee is een uitstekende bestemming voor mensen die houden van een vakantie aan zee, maar voor wie het niet draait om surfen over torenhoge golven. Het verschil tussen eb en vloed is dan ook nauwelijks aanwezig. Dit komt doordat de zee bijna helemaal wordt omringd door land. De enige aansluiting met de Atlantische Oceaan is de smalle straat van Gibraltar. Of je nu op vakantie gaat naar Frankrijk, Spanje, Italië of Kroatië: je kan er altijd terecht voor een relaxed dagje strand.

Heerlijk klimaat aan de Middellandse Zee

Het klimaat rond de Middellandse Zee is gematigd, waardoor het er ’s zomers vaak erg warm is met temperaturen vrijwel altijd boven de 30 graden. Dit is ook goed voor het zeewater dat overal gemiddeld zo’n 21 a 22 graden is. Een heerlijke temperatuur om in te zwemmen. Ook is het zeewater ontzettend helder. Neem daarom vooral een duikbril en een snorkel mee: je weet niet wat je ziet! Wanneer je het wat rustiger aan wilt doen is het natuurlijk ook heerlijk om op een luchtbed of in een opblaasband te dobberen in het water. Voor de mensen die liever niet nat willen worden, maar toch ook willen kijken wat er in de Middellandse Zee zoal zwemt kan je een tochtje maken met een heuse Nemo-boot met een doorzichtige bodem.

Op stap in Frankrijk

In Frankrijk ga je op vakantie aan de Middellandse Zee aan de Côte d’Azur, vernoemd naar de prachtig blauwe kleur van het water van de Middellandse zee. Ook de streek Languedoc-Roussillon grenst aan het water, of het eiland Corsica. Hier kan je genieten van een rotsachtige omgeving en prachtige stranden. In deze prachtige streken is er ook genoeg te beleven voor kinderen: zo kun je er op ontdekkingstocht met een heuse Nemo-boot; of ga je met de pubers stoer jetskiën!

Wil je iets verder naar het zuiden, kan je je hart ophalen in Spanje: De gehele oostkust van dit land heeft prachtige plekjes aan de Middellandse Zee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige stad als Barcelona, het authentiek Valencia, maar ook het eiland Las Palmas. Hier kan je genieten van warme temperaturen, Spaanse tapas en natuurlijk de zee.

Viva L’España!

Op vakantie naar Spanje met kleine kinderen? Jazeker! Zo vindt je er aan de Costa Dorada bijvoorbeeld la  Playa del Biberón (het strand van de babyflesjes). Dit strand is dus uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn namelijk talloze speeltuinen, crèches, kinderclubs en ijssalons te vinden langs dit strand. Ook voor de iets oudere kids is er langs de Spaanse kust voldoende te beleven, naast de zojuist genoemde stad Barcelona kun je ze ook eens meenemen om te shoppen in Andorra. Niet alleen de weg ernaar toe is prachtig: binnen Andorra is het allemaal belastingvrij!

De Laars in de Middellandse Zee

Italiëliefhebbers kunnen wat betreft de Middellandse Zee helemaal hun hart ophalen: het land ligt er middenin. Of je nu liever aan de westkust in het romantische Toscane verblijft, of de Adriatische kust wilt ontdekken: het weer is overal even lekker, net als het water en daarnaast heb je natuurlijk de schitterende Italiaanse cultuur.

Voor een kindervakantie is Italië uitermate geschikt. Welk kind lust er nou geen pizza? daarnaast kunnen zij zich prima vermaken op of langs de vele meren die het land rijk is. Pootjebaden, zwemmen en zandkastelen bouwen: de droomvakantie van ieder kind. Maar ook de steden van Italië zijn leuk om te bezoeken met kinderen. Het fijne is, is dat veel steden autovrij zijn waardoor je er zorgeloos met de kids doorheen kunt wandelen.

Onlangs hebben we ook enkele Kroatische campings toegevoegd aan kids-campings en ook dit land biedt een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Kortom: voor iedere kampeerliefhebber met kinderen is er altijd wel een plekje te vinden aan de Middellandse Zee.

Populaire bestemmingen vlakbij de Middellandse Zee

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com