Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Drenthe

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie in de prachtige natuur van Drenthe

Het bosrijke Drenthe staat alom bekend om haar mysterieuze hunebedden. Dat de geschiedenis van Drenthe eeuwen teruggaat, is duidelijk te zien aan de overvloed aan deze grafmonumenten van zwerfstenen die zijn gebouwd in de voorlaatste ijstijd. Ze worden ook wel de oudste monumenten van Nederland genoemd. Je vindt ze voornamelijk in de bossen, maar kan er in een woonwijk ook zo tegenaan lopen.

Na een middagje in de prehistorie kun je door naar de meer nabije geschiedenis. Ontdek met je kinderen hoe het leven in het veen was. Vanaf de Middeleeuwen tot halverwege de 20e eeuw werd het veen in Drenthe ontgonnen voor turfwinning. Je kijkt je ogen uit bij het Veenpark in Barger-Compascuum, vlakbij Emmen. Hier kun je door historische veendorpjes rijden of varen en een echte turfafgraving zien. Ook kun je brood eten van een échte bakker en kijken hoe een klompenmaker aan het werk is. Steek je neus ook eens naar binnen in een ouderwetse plaggenhut. Je waant je helemaal in de negentiende eeuw.

Een dagje naar Assen

Een van de leukste plaatsen in Drenthe is Assen, de charmante hoofdstad. Slenter door de straatjes en neem de schattige huisjes in je op. Leuk met kinderen hier is om een uitstapje te maken naar het Drents museum, waar speciale familieroutes je kinderen verzekeren van een enerverende middag. Neem ook een kijkje bij het fameuze meisje van Yde dat hier te zien is. Bekijk daarna het grootste poppenhuis van Nederland, niet alleen leuk voor de kinderen, maar voor iedereen een lust voor het oog. Altijd de TT-Hall eens van binnen willen bewonderen? Elke zondag is er een vlooienmarkt waar je lekker op zoek kunt gaan naar leuke hebbedingetjes. Ook leuk voor de kids: er zijn twee kinderboerderijen in Assen waar de koeien klaar staan om geknuffeld te worden!

Wandelen en fietsen in Drenthe

In Drenthe vind je meerdere nationale parken waar het te voet prima vertoeven is met kids. Nog leuker: de kaboutterroutes in de Drentse bossen. Kijk niet raar op als je onderweg over stenen moet springen, echte kabouters tegenkomt en moet oppassen dat je je puntmuts niet verliest! Nog niet uitgekeken op de kabouters? Je kunt je verder verdiepen in het Rijk der Kabouters, een familiepark gelegen op de hondsrug. Fietsend valt er ook veel te zien in Drenthe. Het vijfsterren fietsnetwerk verzekert je altijd van toproutes die vlakbij je camping starten! Fiets door de prachtige bossen of langs de Drentse Aa waar de paarden aan de oever staan te grazen en de kikkertjes over je voeten springen.

In Drenthe is veel te beleven voor het hele gezin. Meer weten? Bekijk dan ons aanbod van accommodaties in Drenthe!

Populaire bestemmingen in Drenthe

Landgoed Het Grote Zand

Drenthe, Nederland

  • Animatieprogramma
  • Binnenzwembad
  • Springkussen

Voor een leuke vakantie met kinderen in Drenthe ga je naar Landgoed Het Grote Zand: lekker springen op het springkussen!

De Noordster

Drenthe, Nederland

  • In Nationaal Park Dwingelderveld
  • Indoor thema speeltuin
  • Openluchttheater

Met een ligging in een Nationaal Park weet je dat je goed zit voor een natuurrijke vakantie. Maar hier vind je ook heel veel unieke to do's!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com