Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aan zee

Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en lekker zwemmen in de zee!

Zon, zee en strand. Voor de meeste Nederlanders zijn dat de drie belangrijkste ingrediënten voor een supervakantie! En ook voor kinderen is een vakantie aan zee een favoriet. Hoe dichter de camping bij de zee, hoe beter! Zodra de temperaturen in Nederland beginnen te stijgen en de zomervakantie dichterbij komt, worden de emmertjes en schepjes massaal uit de zandbak gesleept. De echte zandkastelen bouw je namelijk samen met de kinderen op het strand. Het maakt niet uit of je fan bent van Frankrijk, liever gaat voor Italië of lekker verblijft in eigen land. Kindvriendelijk kamperen aan zee kan bijna door heel Europa!

Waar kamperen aan zee?

Denk bijvoorbeeld aan de woeste golven van de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Hier kan je met je kinderen ontspannen op het witte zandstrand. En kijken naar grote schepen, schelpen zoeken en misschien vind je wel een haaientand! Maar het allerleukste is natuurlijk zelf de Zee ingaan. Met een gemiddelde watertemperatuur boven de 20 graden is het heerlijk verfrissend, maar zeker goed te doen om over de golven te springen. Of dein met je opblaas krokodil mee op de golven. Voor de wat oudere kids met een zwemdiploma kun je zelfs surflessen nemen. En dat alles onder het toeziend oog van gediplomeerde strandwachten.

Wie de Atlantische Oceaan wat te heftig vindt, gaat in Europa kindvriendelijk kamperen aan de Middellandse Zee. Ook hier zijn de stranden vaak gemaakt van parelwit zand. Tel daar het azuurblauwe water bij op en je hebt een vakantieplaatje uit een magazine in eigen fotoalbum. Heel fijn voor wat kleinere kinderen: door dat de Middellandse Zee bijna in zijn geheel wordt omringt door land is de golfslag heel klein. Je kunt hierdoor veilig met je opblaas band of luchtbed dobberen op zee. En ook beginnende zwemmers kunnen hier hun hoofd boven water houden.

Adembenemend mooi!

Kindvriendelijk kamperen aan zee is hier extra leuk doordat het water heel erg helder is. Neem een snorkelsetje mee en kijk naar alles wat er onder je door zwemt, of maak een tripje in een Nemo-boot met glazen bodem! Gewoon een tripje met een (zeil)boot of een kano is hier ook goed te doen en wie weet ben je in een mum van tijd omringt door dolfijnen. Veel kindvriendelijke campings aan de Middellandse Zee, zoals in Italië, Frankrijk of Kroatië liggen rechtstreeks aan het strand: kun je zo vanaf de camping het water in!

Populaire bestemmingen

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com