Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sardinië

Het eiland in de Middellandse Zee dat zo traditioneel is gebleven en eigen gewoontes heeft behouden

Zon, zee, strand, pizza: welkom op Sardinië! Wie de kinderen wil meenemen naar een echte strandvakantie met helderblauw water kiest voor dit Italiaanse eilandje midden in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een omtrek van 1850 kilometer, waarvan een groot deel bestaat uit witte zandstranden. Lekker ontspannen terwijl de kinderen werken aan hun laatste zandkunstwerk of op zoek zijn naar een uitbreiding op de schelpenverzameling.

Zon, Zee, Strand en zandkastelen

Natuurlijk is het ondenkbaar om tijdens de kampeervakantie op Sardinië de kinderen niet mee naar het strand te nemen. Het eiland dat zich tussen de Italiaanse en Afrikaanse kust bevindt bestaat bijna in zijn geheel uit strand. Waarvaan heel veel zijn bekroond met de blauwe vlag: hier vind je een aantal van de schoonste stranden van Europa. Je kunt dus met een gerust hart de kinderen laten spelen in het zand, of langs de rand van het water. Daarnaast leent het strand zich ook uitstekend voor het beoefenen van verschillende watersporten. Echt spannend!

Archeologie & historie op Sardinië

Natuurlijk is er op Sardinië meer te zien dan alleen maar het strand. Het eiland is ongeveer even groot als Nederland en is al 150.000 jaar bewoond door veel verschillende volken en iedereen heeft zijn eigen voetafdruk achtergelaten. De prehistorische stammen die dit eiland als eerst bewoonden, hebben bijvoorbeeld de prachtige kegelvormige constructies Domus de Janas en Uraghi gecreëerd. Maar ook de Romeinen, de Vandalen en de Byzantijnen hebben zo hun bezienswaardigheden voor ons achtergelaten. Een bezoekje aan Sardinië is dus eigenlijk een reis door de tijd. Zo kunnen de kids op een leuke manier hun kennis over de geschiedenis uitbreiden. En misschien nemen ze nog wel een leuke schat mee naar huis.

Extra leuk misschien wel, is dat een vakantie op Sardinië totaal anders is dan een vakantie in Italië; de bewoners van het eiland noemen zichzelf dan ook “Sardijnen”. Dit maakt een vakantie op dit Mediterraanse eiland natuurlijk een unieke ervaring! Bovendien kun je het eiland met de veerboot vanuit verschillende havens bereiken.

Populaire bestemmingen op Sardinië

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com