Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zuid-Frankrijk

De Languedoc, de Provence of de Côte d’Azur, Zuid-Frankrijk bestaat uit alleen maar prachtige streken

Vaak gezien als de meest populaire vakantiebestemming onder Nederlanders: Zuid-Frankrijk. Iedere zomer stappen we weer massaal met zijn allen in de auto en zijn soms wel 2 of drie dagen onderweg: op naar de zon! Want een ding is zeker: in Zuid-Frankrijk ga je die zeker wel vinden. Door haar ruime keus aan kindvriendelijk vakantieaanbod kan iedereen hier haar favoriete bestemming vinden.

Van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee

Wie denkt aan Zuid-Frankrijk denkt al gauw aan een vakantie vol zon, zee en strand. Languit relaxen op het zand aan de Atlantische kust of de Middellandse zee, of samen met de kinderen een zandkasteel bouwen behoren tot de populairste vakantieactiviteiten van veel Nederlanders. Aan de westkust zijn Les Landes en de Vendée dan ook de favoriete bestemmingen. Hier schijnt de zon (bijna) iedere dag en zijn de golven soms onstuimig hoog. Hierdoor is het een uitermate geschikte plek voor een vakantie met pubers. Langs de Atlantische kust kunnen zij misschien wel hun eerste surfles nemen.

Maar ook voor de jongere kinderen is de Atlantische kust een geschikte vakantiebestemming. Zo vind je in Les Landes naast de woeste golven van de zee ook prachtige duinmeren, zonder golven. Hier kun je dus heerlijk met de kleintjes pootjebaden, bootje varen en zandkastelen bouwen. Naast de zee en het strand valt er langs deze kant van Frankrijk nog veel meer te beleven. Zo zijn er diverse pretparken, dierentuinen en leuke steden te bezoeken. Meer weten? Lees dan de pagina van de Atlantische kust!

Voor wie het water liever wat rustiger heeft is de Middellandse Zee een goede keus. Urenlang speelplezier langs de Cote D’Azur en in Languedoc-Rousillon. Hier liggen de temperaturen gemiddeld hoger dan aan de westkust: zowel van de buitenlucht, als van de zee. Dit maakt het een uitermate geschikte relax bestemming. Doordat de zee hier niet zo schuimt, kun je met de kids rustig een zand- of keizelstrand opzoeken en lekker spetteren. Ook leuk: doordat het water zo helder is kun je hier uitstekend snorkelen of vissen kijken vanuit een boot!

Voor ieders wat wils in Zuid-Frankrijk

Voor wie niet zo nodig naar de zee hoeft, maar wel houdt van warmte zijn er in Zuid-Frankrijk genoeg andere bestemmingen voor een ideale vakantie met kinderen! Zo kun je de Franse Alpen gaan bezichtigen of beklimmen, of genieten van het Vulkanische landschap van de Auvergne. Door heel Zuid-Frankrijk wisselen woeste berglandschappen zich af met mooie steden en groene bossen: een goed voorbeeld van deze afwisselingen is de Dordogne: van wijnstreken via dichte bossen naar open kalklandschappen en Middeleeuwse dorpen en steden: je vindt het daar allemaal.

Maar ook de watersportliefhebber kan zich uitermate vermaken in het binnenland. Kanoën over een van de vele rivieren: de Tarn, de Dordogne, de Gorges du Verdon en ga zo maar door.  Naast de rivieren zijn er ook nog de meren zoals Annécy. Heerlijk zwemmen of varen met de eigen boot in een van de helderste meren van Frankrijk. De echte zonaanbidder trekt voor zijn Franse vakantie dus al gauw naar het zuiden. Want of je nu van bergen houdt, van de zee of liever sportief het water op trekt aan een meer of rivier: in het zuiden van Frankrijk hoef je je nooit te vervelen!

Populaire bestemmingen in Zuid-Frankrijk

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com