Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veluwe

Met het gezin op vakantie in de Nederlandse natuur

Wie in Nederland op zoek is naar natuur, denkt al gauw aan de Veluwe. Het afwisselende landschap biedt dan ook vele mogelijkheden voor de buitenmens: prachtige heidelandschappen worden afgewisseld met dichte bebossing. Wie met de kinderen gaat kamperen op de Veluwe doet er goed aan zijn wandelschoenen en zijn fiets met zich mee te nemen. Maar ook voor een beetje cultuur kun je op de Veluwe goed terecht.

Een frisse neus

Even een frisse neus halen is op de Veluwe zo gepiept. Met de vele uitgestippelde wandelroutes door het bos of over de heide geniet je van alle geuren en kleuren. De iets uitbundigere buitensporter haalt zijn mountainbike te voorschijn en fietst over dezelfde paden. En hoewel Nederland een vlak land is, is fietsen op de Veluwe nog best een uitdaging. Het is gelukkig voor de kids zeker geen Mont Ventoux, maar de Torenberg of de steilere Kooiberg bieden toch nog wel een uitdaging. Eenmaal boven kun je op het uitkijkpunt genieten van een weids uitzicht over de paarse heide.

Wild

Zowel binnen als buiten het natuurpark Hoge Veluwe kun je tijdens het wandelen of het fietsen wilde dieren spotten. Maak binnen het park gebruik van de gratis witte fietsen, of neem je eigen fietsen mee! Spot er met de kids de “big four” van de Veluwe: edelherten, moeflons, wilde zwijnen en reeën vanaf je fiets. Wie er voor kiest om buiten het park de natuur te verkennen kan ook nog wel eens wilde zwijnen tegenkomen of her en der een hert. Het meest in het oog springen echter de schotse hooglanders. Deze grote roodbruine koeien grazen hier rustig op enkele meters afstand van het pad.

Cultuur op de Veluwe

Naast de vele sportieve mogelijkheden kun je op de Veluwe ook genieten van culturele uitstapjes. Het allerbekendst is het Kröller-Müller Museum. Hier kun je genieten van vele moderne schilderijen, maar het leukst is misschien wel om de beeldentuin te ontdekken. Er is genoeg ruimte om verschillende moderne bouwwerken te beklimmen en te ontdekken.

Ook leuk is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In dit museum neem je een duik in de geschiedenis: hoe leefden de mensen vroeger? De kinderen kunnen door de oude huisjes op ontdekkingstocht, spelen met het speelgoed van vroeger, een ritje maken in de tram en nog veel meer!

Naast deze twee beroemde musea, kent de Veluwe ook een rijke Tweede Wereldoorlog geschiedenis. In de stad Arnhem heb je hierover verschillende musea over dit onderwerp. Tot slot kun je er verschillende kastelen bezoeken, denk aan Doorwerth, de Cannenburg of een wandeling door de tuinen van Rosendael. Deze laatste heeft niet alleen een schitterend park waar je de eendjes voert, vanbinnen neemt het je mee naar het leven op een kasteel door de eeuwen heen!

Toe aan een frisse neus en lijkt de Veluwe je een geschikte plek? Ga dan kamperen met de Kids op een van onze campings!

Populaire bestemmingen in de Veluwe

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com