Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Frankrijk

De ultieme vakantiebestemming!

Frankrijk is al enkele jaren het populairste vakantieland bij Nederlanders en dat is natuurlijk geheel terecht. Kindvriendelijk kamperen in Frankrijk biedt voor elk wat wils! Of je nu met de kinderen wilt wandelen in de bergen, sportief wilt mountainbiken door het bos of lekker wilt luieren aan het strand, in Frankrijk is voor elke vakantie wel een zonnig plekje te vinden!

Fietsen, zandkastelen en wandelen

Zo kun je met de kinderen urenlang zandkastelen bouwen, over de golven glijden of boottochtjes maken langs de Atlantische of Middellandse Zee. De liefhebber van een strandvakantie stuurt de kids ’s ochtends naar de bakker voor een paar verse croissants en baguettes en gaat voor een Franse picknick op het strand. Terwijl de fietsliefhebber met de kinderen een van de vele fietsroutes door de natuur ontdekt: pijnboombossen, open vlaktes en hier en daar een stevige beklimming.

Cultuur ontdekken in Frankrijk

De Franse cultuur is natuurlijk ook een goede reden om dit land te bezoeken. De rijke Franse geschiedenis is door het hele land goed bewaard gebleven. Je kan er verschillende middeleeuwse kastelen bezoeken: terug naar de tijd van de ridders en de prinsessen, of een heuse wandschildering bekijken in een van de prehistorische grotten. Op sommige van deze plaatsen leren ze je zelfs hoe je zelf zo’n grotschildering maakt! Dus naast dat het interessant is voor papa en mama, is het ook leuk voor de kinderen!

Watersport

Ook de watersportliefhebbers kiezen voor Frankrijk. Voor surfen over de woeste golven, kies je bijvoorbeeld een bestemming aan de Atlantische kust. Maar ook aan de Côte d’Azur kunnen gezinnen zich goed vermaken. De zee is hier iets minder heftig, dus je kunt er goed in zwemmen, snorkelen of varen met de boot. Een camping aan een meer of een rivier is bij veel Nederlanders een geliefde bestemming. Hier kun je heerlijk met de kinderen pootje baden, zwemmen of met een rubberbootje varen. Sommige meren zijn zo groot dat je er zelfs met je eigen motor- of zeilboot terecht kan. Er is in Frankrijk dus genoeg keuze voor een afwisselende vakantie met de kids en natuurlijk rust je ’s avonds het liefst uit op je favoriete camping.

Of je tijdens je vakantie nu graag het onderste uit de kan haalt met sport en vertier of je op zoek bent naar een plaats om heerlijk tot rust te komen; of je nu ver van huis wilt, of juist niet: Frankrijk heeft voor iedere wens de ideale bestemming!

Populaire gebieden

Ardèche

Ardèche

Een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders is de Ardèche en dat is zeker niet voor niets! Wat een geweldige regio voor een kampeervakantie met kinderen. Ben je hier nog nooit geweest? Lees snel verder!

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon

De kindvriendelijke campings in de Languedoc-Roussillon liggen vrijwel allemaal in de buurt van de zee of een rivier. Waterpret voor het hele gezin! 's Zomers is het hier heerlijk warm, dus je kunt de verkoeling zeker gebruiken.

Rhône-Alpes

Rhône-Alpes

Kindvriendelijk kamperen in de Rhône-Alpes staat voor genieten tussen de bergen. De regio is gevarieerd: er zijn veel natuurparken, mooie steden, wijngaarden en lavendelvelden. Voor een gevarieerde gezinsvakantie ga je dus naar de Rhône-Alpes!

Populaire bestemmingen

Kids-Campings.com