Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Languedoc-Roussillon

Regio langs de Middellandse Zee, ideaal voor sport- en kunstliefhebbers

In het zuidoosten van Frankrijk, daar waar de zon altijd schijnt en de temperatuur ’s zomers bijna nooit onder de 28 graden is, vind je de kustregio Languedoc-Roussillon. Brede parelwitte zandstranden gaan hier over in helder azuurblauw zeewater. Dit prachtige plaatje wordt ook nog eens afgewisseld door ruige rotskusten. Doordat de regio aansluit op de Franse Pyreneeën vind je hier bergen met een maximale hoogte van 3000 meter!

Windsurfen in de Languedoc-Roussillon

Door de kleine golven die de Middellandse zee heeft denk je misschien niet direct aan surfen, maar mensen die graag met een plank het water in gaan kunnen hier wel degelijk terecht, het is namelijk een echte windsurfregio. Kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma ontdekken hier dus een nieuwe tak van vertier op het water en kunnen vanaf hun plank kijken naar de talloze scholen vissen, kwalletjes en dolfijnen die onder hen door zwemmen. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen ditzelfde ervaren door een tochtje te maken met een Nemoboot, dankzij de glazen bodem kunnen zij ook een kijkje nemen in het azuurblauwe water.

Kleine dierenvrienden zitten sowieso goed in de Languedoc-Roussillon. Er zijn vele regionale natuurgebieden. Denk eens aan het nationale natuurpark van de Cevennen dat vol zit met wilde dieren. Maar ook aan de kust is er genoeg te ontdekken. Zo vind je hier bijvoorbeeld Les Camargues, de delta van de Rhône met diverse kustmeren. Hier vind je onder andere Camargue-stieren en paarden die onder beheer vrij rondlopen. Verder leven er in de Camargues ook prachtige dieproze flamingo’s. Zij komen hier graag pootjebaden, net als bevers, boomkikkers, waterslangen en ruim 400 andere vogelsoorten. De kids kijken hun ogen uit, en het mooiste is: het loopt hier vrij rond, dus niet in de dierentuin!

Wie de dieren liever wel op afstand houdt, gaat in de Languedoc naar het wildpark “Réverve Africaine de Sigean”, waar je op jeep-safari kunt tussen de Afrikaanse leeuwen, giraffen en olifanten.

Historie en archeologie

Overal in Frankrijk vind je nog sporen van de Middeleeuwen, maar wie in de vakantie een echt mooie historische stad wil zien gaat naar Carcasonne; de mooiste middeleeuwse stad van Europa. De oude binnenstad lijkt daadwerkelijk nog in de Middeleeuwen te leven. De oude stadsmuur scheidt het oude deel met haar Bastide St. Louis nog steeds van het nieuwe.

De kindvriendelijke campings in de Languedoc-Roussillon liggen vrijwel allemaal in de buurt van de zee of een rivier. Dat staat dus garant voor veel plezier in het water! Op de campings is er een animatieteam aanwezig en zullen de kinderen zich dus niet vervelen! Een keertje van de camping af? In de regio is er veel vermaak voor de kinderen zoals waterpretparken met glijbanen, dierentuinen, attractieparken, speeltuinen, leerzame musea en vogelshows. Genoeg uitstapjes om je geen moment te vervelen en optimaal te genieten van de vakantie met het gezin.

Populaire bestemmingen in Languedoc-Roussillon

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com