Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Toscane

Heerlijk klimaat met hoge culinaire restaurants en prachtige middeleeuwse steden

Toscane (Italiaans Toscana), is een regio in centraal Italië waar van alles te ontdekken valt. Hier vind je schitterende middeleeuwse steden, zoals Florence, Pisa, en Siena. Zij kennen een enorme rijkdom aan kunstschatten. De regio grenst zowel in het Noorden als in het Zuiden aan de bergen, waardoor je buiten de steden om ook heuvels begroeid met cipressen, olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen vindt. Met al deze bosrijke heuvels is Toscane het meest bosrijke gebied van Italië. Hoewel Toscane voor velen klinkt als een ideale romantische vakantiebestemming, kun je hier ook goed kamperen met kinderen.

Op avontuur in Toscane

De streek is uitermate geschikt voor de ultieme ontdekkingsreis, op zoek naar de Italiaanse geschiedenis. Zo heb je in de stad Pisa, die bekend staat om haar scheve toren, de Piazza dei Miracoli, het plein van de wonderen. Naast Pisa is er natuurlijk ook de bekende stad Florence, de geboortestad van de Italiaanse Renaissance in de 14de eeuw. Je vindt in Toscane dan ook nog echt veel kunstschatten terug uit deze periode.

Nu zit niet ieder kind er op te wachten om van stad naar museum te worden gesleept, maar gelukkig zijn er ook genoeg activiteiten die voor kinderen wel interessant zijn. Zo vind je net buiten Toscane de Ferrari fabriek in Maranello en een museum over deze stoere auto’s in Moreno. Om je kinderen wel wat over geschiedenis bij te brengen kun je een bezoekje brengen aan het Prehistorische Park Peccioli Pisa. Naast gevonden fossielen vind je hier levensechte modellen van dinosauriërs.

De Toscaanse Natuur

Naast haar rijke cultuur, heeft Toscane ook een prachtige natuur. Wie aan deze streek denkt, denkt vaak aan foto’s en video’s van glooiende groene heuvels. Daarnaast zijn er ook een aantal bergketens in Toscane waar nog een aantal supergave grotcomplexen te vinden zijn. Heel leuk om samen met de kids de ondergrondse wereld te ontdekken tussen de stalactieten en stalagmieten!

Onderdeel van Toscane is ook de Toscaanse archipel, de eilandengroep in de Middellandse Zee waarvan Elba het bekendst is. Deze eilandengroep vormen samen een groot beschermd natuurpark; het Arcipelago Toscano National Park. Hier kun je genieten van de 7 unieke eilanden en de omliggende rotsgebieden in de Middellandse Zee. Misschien zie je tijdens je bezoek zelfs nog enkele dolfijnen langs zwemmen!

Populaire bestemmingen in Toscane

Talamone Camping Village

Toscane

 • Direct aan zee
 • Prachtige Baai van Talamone
 • Veelzijdige animatie

Bij Talamone Camping Village, beleef jij een unieke vakantie-ervaring onder de Italiaanse zon. Verblijf in een luxe safaritent of lodge en geniet van de vele activiteiten in de omgeving.

Argentario Camping Village

Toscane

 • Veelzijdig entertainment voor kinderen
 • Direct aan zee
 • Groot zwembad

Beleef de perfecte gezinsvakantie naar het mooie Toscane. Vanaf hier onderneem je de leukste activiteiten en geniet je van alle rust en ontspanning.

Camping Gitavillage California

Toscane

 • Direct aan zee
 • Waterparadijs
 • Privé zandstrand

Camping Gitavillage California is the place to be voor de hele familie! Geniet van een spa, een waterparadijs en een privéstrand in de mooie omgeving van Toscane.

Vallicella Glamping Resort

Toscane, Italië

 • Gemoedelijke Glamping
 • Uitgebreid animatieprogramma
 • Unieke ligging

Kinderen kunnen plonzen in het zwembad, mee swingen met de animatie of ravotten in het speelparadijs. Dit maakt het de ideale bestemming met kinderen!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com