Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Franse Alpen

Gebied met zelfs in de zomer besneeuwde bergtoppen, sportieve activiteiten en natuurlijk de Mont Blanc

In de regio Franse Alpen vind je groene valleien, dennenbossen, prachtige gletsjers, wilde rivieren en met zijn 4810 meter de hoogste top van de Alpen: Mont Blanc. Waar het ene natuurpark ophoudt, begint het andere. Bovendien zijn er een heleboel kindvriendelijke campings te vinden.

Activiteiten in de Franse Alpen

Een vakantie in de Franse Alpen betekent een actieve vakantie in de natuur. Met regio’s Provence-Alpes-Côte d’Azur en Rhône-Alpes hebben wandelaars het maar fijn. Er zijn lange en korte wandelroutes beschikbaar zodat je er ook samen met je kinderen van kunt genieten. Wielerliefhebber? Fiets bijvoorbeeld de Col de Sarenne van Alpe d’Huez op. De Alpe d’Huez wordt ook wel de ‘Nederlandse berg’ genoemd, omdat Joop Zoetemelk hier ooit zijn hoogtijdagen vierde. Kom hierna tot rust op een terrasje en geniet van een glaasje Savoie-wijn die alleen in de Franse Alpen voorkomt. Hoewel het voor kinderen misschien nog wat intens is om te fietsen, is het zeker leuk om met hen met de auto deze route af te leggen.

Geniet van het spectaculaire uitzicht aan de voet van de Alpen: de Bastille. Hier kijk je over de hele stad en de omliggende bergen. En wie nog nooit in Annecy is geweest, zal erachter komen dat dit misschien wel het allercharmantste stadje van Frankrijk is. Of stap in de boot en ga samen met de kinderen op een ontdekkingssafari! Met zijn kleurrijke huizen, smalle steegjes, fijne eettentjes en veel geschiedenis is Annecy een plek om nooit meer te vergeten.

Watersport

De rivieren in de Alpen lenen zich uitstekend voor watersporten zoals raften, kajakken en kanoën. Kamperen in de bergen tussen de heuvels op een kleine kindvriendelijke camping maken uw vakantie in de Franse Alpen tot een sportief avontuur. Ook beroemde meren zoals het meer van Annecy lenen zich voor een kindvriendelijke vakantie. Heerlijk pootje baden, vissen of boottochtjes maken over het prachtig blauwe water van het meer. Hoewel voor de grote kinderen en pubers raften een echt avontuur is, kun je de kleintjes op het meer laten genieten van de verfrissing van het water.

Dus of je nu op zoek bent naar avontuur, prachtige wandelingen, sportactiviteiten, rust en/of prachtige uitzichten, bij de Franse Alpen zit je eigenlijk altijd goed. Zomer of winter en vooral mét kinderen!

Populaire bestemmingen vlakbij de Franse Alpen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com