Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Drôme

Een fraaie natuur met hoge bergen, diepe valleien, wijngaarden en lavendelvelden

In het zuiden van Frankrijk, midden in de Rhône-Alpes vind je de vakantieregio de Drôme. Dit departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Drôme, een zijrivier van de Rhône die ontspringt in het dorpje Luc-en-Diois. De Drôme is een prachtige regio die zeer geschikt is voor wandelen, mountainbiken en paardrijden. Echte waterratten kiezen voor een duik in de rivier. Met haar vele heuvels en groene bossen, zoals in de Vercors, is de Drôme een ideaal vakantiegebied voor een sportieve vakantie met kinderen, met op de achtergrond het uitzicht op de Franse Alpen. Ook niet verkeerd: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 28 graden!

Echt Franse cultuur in de Drôme!

Cultuurliefhebbers kunnen in dit departement hun hart ophalen in steden als Valence en Montélimar. De laatste stad ken je misschien wel van de Nougatverpakkingen (Nougat de Montélimar). In het ‘Palais des Bonbons et du Nougat’  kun je dan ook gelijk even weer flink inslaan! Ook de kleinere dorpjes zijn een bezoekje waard, smalle straatjes, authentieke marktjes en het bezoeken van oude kastelen en burchten is ook voor kinderen een leuke ervaring.

Een goed voorbeeld hiervan is het dorpje Crest. Dit ligt rechtstreeks aan de rivier (die hier bij tijden erg laag kan staan) en heeft een oude vestingstoren, die ook gewoon La Tour wordt genoemd. In deze toren wordt de middeleeuwse oorlogsgeschiedenis omschreven en kan je helemaal naar het dak klimmen, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de regio. Ook leuk voor de wat oudere, of avontuurlijkere kinderen: vanaf het dak kan je langs de toren naar beneden abseilen!

Erg leuk voor een vakantie met kids in de Drôme is ook het miniatuurdorpje Grignan. Hier neem je een kijkje in het dagelijks leven dan de Fransen tijdens de Middeleeuwen, een soort levend museum.

Op stap met de kids

Buiten de dorpjes en de natuur om zijn er ook andere uitstapjes die voor kinderen heel erg leuk zijn! Vooral onze jonge dierenliefhebbers zitten goed in deze regio. Zo vind je in het berggebied bij Pradelle de Roanne vallei een geitenboerderij waar rondleidingen worden gegeven. Naast dat je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving (want de boerderij ligt op 1000 meter hoogte), is de rondleiding interactief en wordt er van de wol van de geiten van alles gemaakt. Daarnaast is er nog de vlindertuin in Die, en kun je een tochtje maken met een hondenslee in het bos van Marsanne én de Krokodillenboerderij in Pierelatte.

Kortom, een regio waar je tijdens je vakantie zeker eens een kijkje moet nemen!

Populaire bestemmingen in Drôme

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com