Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vendée

Erg in trek bij gezinnen door de gezellige badplaatsen aan de rustige zee waar de kids veilig kunnen zwemmen

De Vendée: een gebied in het westen van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan. Nog een béétje onontdekt, en daarom perfect voor kampeerders die wat rust zoeken. Kindvriendelijk kamperen in deze regio is ook heerlijk voor strandliefhebbers. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden is het genieten geblazen op de lange, brede zandstranden!

Watersportliefhebber?

In elke badplaats in de Vendée vind je wel een zeilschool of plek om te surfen, jetskiën of blowcarten. De bekendste badplaats is Saint Jean de Monts: enorme zandstranden – langzaam aflopend, dus ideaal met kleine kinderen -, een lange boulevard, winkelstraten, de pier en uitgestrekte bossen in de omgeving. De kust van deze regio kent maar liefst 250 km aan strand en het fijnste: het is slechts 8 à 900 kilometer van huis!

Historie in de Vendée

De Vendée kent een rijke historie, die je ook in de diverse badplaatsen kunt ontdekken. De geliefde badplaats Les Sables d’Olonne heeft een prachtige achttiende eeuwse boulevard, en een hele mooie haven. Wist je dat deze plaats ook de smalste straat van Frankrijk heeft? De Rue de l’Enfer is slechts 53 centimeter breed! Naast het bezoeken van leuke historische stadjes kun je meer te weten komen van de historie van de Vendée in het entertainmentpark ‘du Puy du Fou’. Ook leuk om te bezoeken met het gezin: de geurentuin ‘Le Jardin des Olfacties’. Ruik, voel en proef in deze tuin met zo’n 3500 verschillende soorten, maar ook met een Passage de l’Enfer: in deze ‘passage van de hel’ is het oppassen voor stekels, gifplanten en flinke stinkerds.

Populaire bestemmingen in de Vendée

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Garangeoire

Vendée, Frankrijk

  • Zwemparadijs
  • Aan een meer
  • Pendelbus naar het strand

La Garangeoire heeft het allemaal! Van een zwembad tot aan een prachtige groene omgeving. Iedereen voelt zich hier thuis. Kom je mee genieten in de Franse Vendée?

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com