Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dordogne

Kleine steden en dorpjes vanuit de prehistorie voor een gevoel van rust en karakter

Kindvriendelijk kamperen in de Dordogne betekent veel kastelen zien! In deze regio, vernoemd naar de rivier met dezelfde naam, vind je uitgestrekte heuvels vol oude dorpjes en kleine stadjes die je het gevoel geven dat je terug gaat in de tijd. Onder de Fransen staat deze regio vaak beter bekend als de Périgord, de regio van de vier kleuren, met ieder hun eigen schoonheden en specialiteiten. Het water van de rivieren die de Dordogne doorkruisen zorgen ervoor dat het er het hele jaar prachtig groen en bosrijk is, waardoor een kindervakantie in de Dordogne vrijwel zeker een actieve vakantie is!

Middeleeuws karakter

Net als de Loire, is ook de Périgord een streek met een rijke, middeleeuwse, geschiedenis. Je vindt hier meer dan honderd kastelen. Waaronder het leuke Castelnaud: een kasteel dat je echt mee terugneemt in de tijd. Het is een waar kinderspeelparadijs met levend theater. Naast de kastelen, zijn ook de dorpjes in de Dordogne een bezoek waard.

Een must see is het stadje Sarlat. Het oude stadscentrum is geheel autovrij, wat bijdraagt aan het Middeleeuwse gevoel dat de stad uitdraagt. Je wandelt hier op je gemak door de smalle straatjes tussen eeuwenoude gebouwen door. Je wandelt langs winkeltjes en kerkjes met als hoogtepunt het stadsplein. Hier verzamelen restaurantjes zich om de ene zijde van het plein, een oude marktplaats, terwijl aan de overkant de stad wordt begrenst door een afdaling naar het dal van de Dordogne rivier. Door de verhoogde ligging van de stad kan je vanaf dit punt mijlenver het groene bos inkijken, terwijl je het gevoel hebt dat de rivier onder je voeten doorstroomt.

Archeologie & historie in de Dordogne

Liefhebbers van geschiedenis gaan naar de Dordogne. Je waant je in de Middeleeuwen in de dorpen en steden, of voelt je een prins of prinses in een van de kastelen. Nog verder terug de tijd induiken doe je in een prehistorische grot. Ontdek het natuurschoon onder de grond met stalagmieten en stalactieten die overal boven en onder je uitsteken en bekijk de prehistorische rotsschilderingen. Je krijgt het gevoel dat je midden in het stenen tijdperk stapt. Heel leuk is dat veel van deze grotten een interactief bezoek aanbieden, waardoor de kinderen naast kijken naar deze rotsschilderingen ook de kans krijgen om zelf eens een mammoet op de muur te verven! Super leuk voor jong en oud!

In de Dordogne zijn er veel kindvriendelijke campings. Deze liggen aan het strand of juist midden in de groene vallei. Van kleine familiecamping tot gezellige (middel)grote camping. Luxe of eenvoudig, er is voor ieder wat wils! Op de campings is er een zwembad aanwezig, maar ook aan de kinderanimatie wordt gedacht! Ontdek de Dordogne met de kinderen per kano, of zwevend tussen de bomen en over het water in het ‘Parc Acrobatique’!

Wil je graag meer te weten komen over een kindvriendelijke vakantie in de Dordogne? Neem dan eens een kijkje bij AllezDordogne: De Dordogne expert voor jouw gezinsvakantie.

Populaire bestemmingen in Dordogne

Le Douzou

Dordogne, Frankrijk

  • Kinderbadje bij zwembad
  • Nachtzwemmen
  • Nederlandse animatie

Met het hele gezin genieten van een leuke avondshow? Het animatieteam op Camping Le Douzou organiseert de leukste thema-avonden.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com