Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aquitanië

Van groene natuur tot prachtige stranden!

Aquitanië, ofwel Aquitaine, is een grote regio in het zuidwesten van Frankrijk. De regio grenst aan de Atlantische kust. Aquitanië bestaat uit de bij velen wel bekende departementen Dordogne, Gironde, Landes, Lot et Garonne en Pyrénées Atlantiques. Het is een heerlijke regio voor een kindvriendelijke kampeervakantie. Het grote gebied heeft veel te bieden: rivieren, bergen, het grootste pijnboombos van Europa, prachtige dorpen en steden en stranden.

Op stap in de steden van Aquitanië

Cultuurliefhebber? Dan kun je je in de hoofdstad van de regio, Bordeaux dágen vermaken. Leuk voor kinderen is de stad ontdekken met de mini-bus of trein: een tour van ongeveer drie kwartier langs alle hotspots van Bordeaux! Maar ook de steden in de Dordogne zitten barstensvol cultuur. Deze streek is al enorm oud en heeft veel kastelen uit de Middeleeuwen. Of nog verder terug: grotten uit de prehistorie.

Biarritz is ook een aanrader voor kunst- en cultuurliefhebbers. Deze populaire badplaats in de Golf de Biscaje heeft prachtige Franse huisjes en is een echt surfersmekka. Voor wie nog niet zo stevig op de plank staat, maar toch graag de golven van de Atlantische Oceaan wil bedwingen zijn er langs de kust van de gehele regio verschillende surfscholen te vinden, waar vaak ook al een goed woordje Engels wordt gesproken.

Op de fiets!

Ook leuk is het uitgebreide fietspadennetwerk dat deze regio kent, met name in Les Landes kun je kilometers lang fietsen door prachtige pijnboombossen, langs zandstranden of gewoon door de leuke dorpen en steden. Hier vind je ook de hoogste duin van Europa: Dune de Pyla! De iets gedurfdere fietser neemt zijn of haar mountainbike mee naar de Pyreneeën of de Dordogne voor wat stevige beklimmingen. We kunnen daarom wel stellen dat de Aquitaine een van de veelzijdigste regio’s is van heel Frankrijk: het heeft zoveel te bieden dat is niet in één vakantie te doen! Daarom is het zeker aan te raden om deze regio met de kids eens wat vaker te bezoeken!

Populaire bestemmingen in Aquitanië

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com