Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Les Landes

Geliefd kampeergebied door de zandstranden, zeelucht en bossen

Les Landes staat vooral bekend als een departement waar je lekker aan het strand kunt liggen, maar wist je dat hier ook het grootste aaneengesloten bos van Europa ligt? Voor een stevige boswandeling of een verfrissende fietstocht kun je hier dus ook zeker terecht. Door de pijnboombossen lopen veel fiets- en wandelpaden voor sportieve dagtripjes. De echte sportieveling gaat naar het grootste bos van Europa: het Parc naturel des Landes. Hierdoor lopen maar liefst 3 routes door naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela. Voor de echte klimliefhebbers ligt hier ook de hoogste duin van Europa: Dune du Pyla, met daarachter natuurlijk weer de Atlantische kust. Genoeg redenen om eens te kamperen met de kids in Les Landes.

Strand en natuur in Les Landes

Het zonnige Les Landes heeft meer dan 100 km aan strand aan de Atlantische Oceaan. Met een getijverschil van meer dan twee meter heb je hier vaak hoge golven. Een waar surfersmekka dus! Ook voor de beginnende surfer. Je kunt hier namelijk op verschillende plekken op het strand surfles krijgen. Wanneer dit voor de kinderen nog iets te heftig is kan je ook lekker zwemmen en watersporten in de meren langs de kust.

Naast bosbouw is Les Landes ook een visserstreek. Om de rotsachtige kusten en zandstranden zijn vissersdorpen en steden ontstaan. Zo is het bekende Biarritz al eeuwen lang een vakantiebestemming. De 19de eeuwse adel kwam er bijvoorbeeld al, waardoor je hier vele vakantiechateaus kunt bezichtigen. Verder is het ook leuk om het dorpje Mimizan eens te bezoeken. Mimizan was een van de eerste steden die de organisatie Villes et Village Fleuris een bloem toebedeelde om aan te geven dat de stad veel doet aan beplanting en een groene omgeving. Daarnaast is de eeuwenoude klokkentoren een bezoekje waard. Goed om te weten: de bekende Franse stad Bordeaux ligt op een steenworp afstand van Les Landes!

Populaire bestemmingen in Les Landes

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com