Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs
7,7

Plage

Frankrijk, Limousin, Zuid-Frankrijk

  • Meer met zandstrand
  • Lekker overzichtelijk
  • Veel activiteiten vlakbij de camping

Op zoek naar een knusse camping met jonge kids? Dan is la Plage zeker een goede optie! De camping heeft slechts 84 plaatsen en is daardoor lekker overzichtelijk. Er is een heerlijk zwembad, Nederlandse animatie en een heerlijk meer!

Camping la Plage is een perfecte camping voor gezinnen met jonge kinderen. Nederlandstalige animatie en slechts 84 plaatsen. De sfeer is erg gemoedelijk en er zijn voldoende faciliteiten rondom de camping die het toch interessant maken!

Waterplezier

De camping ligt aan het Bariousses stuwmeer. Een stuwmeer van rivier de Vézère met een schitterend zandstrand. Het is een publiek strand voorzien van strandwachten, waardoor je hier met een gerust hart met de kids naartoe kan. La Plage heeft daarnaast een verwarmd zwembad, waaromheen je op een ligbed kunt genieten van de zon. Ook is er een overdekking bij het zwembad, wat enige schaduw geeft.

Wie de tunnel onder de weg door naar het strand neemt, ontdekt ook het schattige restaurantje op het strand waar je kunt genieten van lekker eten. Daarnaast zit hier ook een verhuurbedrijfje met kano’s en fietsen. Hoewel dit niet direct van de camping is, werken ze nauw met elkaar samen! Het meer is niet te groot dus goed te verkennen met een kano of een waterfiets! Extra leuk: neem er eentje met een glijbaan, dan kunnen de kids zo het meer in roetsjen!

Andere activiteiten

Op de camping wordt de animatie verzorgd door een Nederlandse animateur. Dat betekent dat ook de kleinste kinderen makkelijk begrijpen wat er van ze wordt verwacht, en dat de drempel voor hen om naar de miniclub te komen een stukje lager ligt. Ook de sporttoernooien en avondactiviteiten zijn in het Nederlands, waardoor tieners en ouders makkelijk mee kunnen doen.

Daarnaast ligt er in de buurt het schattige dorpje Treignac, dat officieel een van de mooiste dorpen in Frankrijk is. Ga even langs de markthal uit de 15e eeuw, loop op de 13e-eeuwse brug over de Vézère of ga naar de Middeleeuwse kerk. Bij die kerk ligt ook de voormalige kapel Notre-Dame-de-la-Paix uit de 17e eeuw.

Iets stoerdere kids gaan met hun ouders op stap met de mountainbike. De omgeving kent vele spannende routes met klimmetjes en dalen!

Plage op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Kids-Campings.com