Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bretagne

Een zacht klimaat met uitgestrekte stranden, mooie baaien en rotsachtige natuur.

Wist je dat het dorpje Erquy, dat model zou hebben gestaan voor het Gallische dorpje van de strip Astérix en Obélix, zich in Bretagne bevindt? Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, de meest westelijk gelegen provincie. De regio heeft in totaal (inclusief de 42 eilandjes) meer dan 2500 km kust! Hierom is Bretagne een ideale regio om met kinderen op vakantie te gaan. De stranden, rotsen en haventjes zorgen voor veel vermaak. De kust van Bretagne is in het noorden en het westen ruig en wild, met meestal kleine stranden in baaien tussen de rotsen. In het zuiden is de kust lieflijker en zijn er langere stranden. De oceaan vraagt wel om oplettende ouders! Bretagne is ook erg bosrijk en heeft een afwisselend landschap om van de genieten.

Must sees in Bretagne

De Roze Granietkust (Côte de Granit Rose) aan de noordkust van Bretagne in het departement Côtes d’Armor, prachtig! Daarnaast kun je nog steden als Rennes, Vannes, Brest en Dinan een bezoek brengen, rijk aan cultuur en historie! Zo kun je in deze steden vaak uren dwalen en verstoppertje spelen over de smalle paadjes en in de smalle steegjes. Dit maakt het niet alleen voor de ouders de moeite waard, maar ook voor de kinderen erg leuk.

Het is ook een regio om te watertanden! Denk aan de ‘crêperies’, de beroemde pannenkoekenhuizen die pas sinds begin 1900 in deze vorm bestaan. De grootste pannenkoek ter wereld wordt gebakken tijdens het Fête de la Crêpe in Gourin. De havens zijn een heus paradijs voor de liefhebbers van kreeft, langoesten, oesters, mosselen en vis. De schaal -en schelpdieren ontbreken dan ook nooit op de kaart van Bretonse restaurants.

Leuk uitje met de kinderen: het aquarium en themapark Océanopolis in Brest. Daarnaast zijn er in de regio avonturenparken, leuke en leerzame musea, en andere pretparken te vinden. En welk kind wil er nu niet een dagje naar de dierentuin! Wat je verder echt niet mag overslaan is de Mont Saint-Michel. Dit kasteel steelt niet voor niets de show in veel reisbladen. En kastelen zijn natuurlijk altijd al favoriet bij kids.

Tot slot ontkom je er in Bretagne haast niet aan: een dagje strand! Een van de meest bijzondere stranden vind je op het Ile Grande. Hier is heel fijn zandstrand, waardoor de kids zich uren kunnen vermaken met het bouwen van kastelen. Het verschil tussen eb en vloed is hier enorm, wat op zich al een bijzonder iets is om mee te maken: van een redelijk breed strand, naar een gigantisch groot strand!

Populaire bestemmingen in Bretagne

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com