Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cevennen

Een ruig, maar ongeschonden natuurgebied met ongekende rust en Mediterraans klimaat

Midden in de Languedoc-Roussillon vind je het Cevennes Nationaal Park: een groot natuurpark dat vol staat met bos, bloemen, beesten en een prachtig landschap. Van de Cevenne-valleien naar de hoogvlaktes, beter bekend als Causes en natuurlijk de Gorges du Tarn en La Jonte: dit gebied is een en al avontuur! De afwisseling tussen deze hoogvlakten en diepe valleien maakt het geheel al tot een ruig gebied, dat ook nog eens wordt doorkruist door rivieren als de Ardèche en de Tarn. Het meest extreem is dan ook het landschap rondom de Gorges du Tarn: de steile berghellingen met kale rotswanden die deze rivier hebben uitgeslepen zijn alleen voor het oog al de moeite waard. Een prachtige omgeving met ongerepte natuur: daar wil je echt kamperen met je kinderen!

Activiteiten in de Cevennen

Tijdens een vakantie met de kinderen kan je in de Cevennen alle kanten op! Voor de actieve vakantieganger zijn er volop mogelijkheden: wandelen, mountainbiken, kanoën, een boomklimparcours, en ga zo nog maar even door. Misschien spot je tijdens je avontuur in de frisse lucht nog wel een berggeit her en der! Ook leuk is het om met de kids eens onder de grond te duiken in een van de vele grotten die de Cevennen rijk zijn: enorm spannend, maar ook erg leerzaam.

Het allergrootste avontuur voor de kids is misschien nog wel een rit met een stoomtrein! Van Anduze naar Saint Jean du Gard rijdt dit treintje langs de rivier Le Gardon de Saint Jean via het bamboebos over bruggen en door tunnels naar het eindpunt. Een ontspannen en unieke manier om de Cevennen te ontdekken!

Waterpret

Echte sportieve kampeerders nemen hun kinderen mee naar de Cevennen. Zoals je net al kon zien: er valt van alles te beleven in deze ruige omgeving. Ook vanaf het water kun je genieten van de prachtige natuur. Een woeste kanotocht voor de pubers met hun ouders wordt een heus avontuur. Maar kanoën kan ook voor de kleintjes heel leuk zijn. Dan kies je een rustiger traject en wordt een kanotocht een heuse vaart door sprookjesland.

Populaire bestemming vlakbij Cevennen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com