Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Isère

Een regio met bergen, rivieren en meren: ideaal voor een sportieve vakantie!

De Isère is een departement dat deel uit maakt van de regio Rhône-Alpes. De regio staat bekend om het ski- en fietsgebied Alpe d’Huez. Het heeft een gevarieerd landschap met hooggebergtes, golvende heuvels, en groene vlaktes. De hoofdstad is de stad Grenoble. Een prachtige stad met tal van mooie bezienswaardigheden. Leuk met de kids: de stad van bovenaf bezichtigen in de Bastille kabelbaan, die je naar de top van het Bastille fort brengt.

Een actieve vakantie in de Isère

Het departement Isère heeft ongeveer 5000 km aan wandelpaden, zo’n 100 meren en plassen en prachtige bergketens. Dit maakt de regio perfect voor een actieve vakantie! De echte sportfanaten wagen zich natuurlijk aan de Alpe d’Huez, maar ook voor de beginnelingen zijn er leuke routes te ontdekken. De kinderen kunnen op deze routes goed mee komen. Een leuke uitdaging is een boomklimpark in een van de vele bossen. Zij bieden vaak verschillende routes: hoog door de bomen, of vlakbij de grond, waardoor er voor iedere waaghals wel een geschikt niveau te vinden is.

Op de vele meren en plassen kan je in de Isère ook fantastisch watersporten: raften, kayakken of een hengeltje uitwerpen. Liever zelf een frisse duik halen en lekker zwemmen kan natuurlijk ook. Zo is er bijvoorbeeld het supermooie azuurblauwe meer Lac de Monteynard-Avinonet, tussen de Drac en de Ebron berg in gelegen. Je kunt hier niet alleen zwemmen, maar je kunt ook over een hoge brug over het water: een enorm spannende uitdaging!

Het hele jaar door

Verspreid door de gehele Isère vind je verschillende kindvriendelijke campings. Of je nu gaat voor de rust, hoog in de bergen, of liever vlak bij een stad zit: het kan allemaal. Hierdoor ben je altijd dichtbij jouw favoriete vakantieactiviteit. Erg leuk in de Isère is dat je er zowel ’s zomers als ’s winters goed terecht kan. ’s Zomers geniet je van de groene omgeving en het lekkere zomerweer, terwijl je in de winter de ski’s onderbindt en razendsnel door de sneeuw heen glijdt.

Populaire bestemmingen in Isère

Belledonne

Isère, Frankrijk

  • Uitzicht op de Alpe d’Huez
  • Wellness aanwezig
  • Ideale omgeving voor fietsers

Midden in de Franse Alpen, ligt RCN Belledonne. Deze camping met uitzicht op de Alpe d’Huez is de ideale uitvalsbasis voor wandelaars!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com