Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bourgondië

Daar waar het Bourgondische leven is ontstaan

Kindvriendelijk kamperen in Bourgondië (ook wel Bourgogne) betekent kamperen in een regio met veel kunst en geschiedenis, kastelen en goed eten:  je proeft er van de echte Bourgondische leefstijl. Het is een regio met veel prachtige natuur. Zo kun je er bijvoorbeeld wandelen door het beschermde Parc naturel régional du Morvan. Maar ook watersport is hier een goede mogelijkheid: in de Bourgogne bevindt zich het grootste waterwegennetwerk van heel Frankrijk.

Cultuur & lekker eten in Bourgondië

In Bourgondië houdt men van lekker eten. Het is ook niet voor niets dat we spreken van “het bourgondische leven” als we het hebben over het goede leven. Misschien denken de ouders dan gelijk aan een uitgebreid bezoekje aan een van de vele Michelin-restaurants uit de streek, genietend van een goed glas wijn, maar ook voor de kinderen valt er genoeg te proeven: denk aan de Anis de Flavigny snoepjes uit de gelijknamige abdij.

Ook de liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen kiezen voor een vakantie in Bourgondië: Romaanse abdijen, hertogelijke steden, kastelen met geglazuurde daken, charmante dorpjes en een scala aan musea. Zo kun je genieten en iets leren over de geschiedenis tegelijkertijd.

Op stap met de kids

De kinderen zullen zich ook niet vervelen tijdens de vakantie in Bourgondië. Neem ze eens mee fietsen op de Cyclorail. Met een aangepaste fiets, fiets je over een oud treinspoor. In de regio zijn er ook veel pretparken, boomklimparken en mogelijkheden om te gaan karten of quad rijden. Ook leuk: Divertiparc, een doolhof van graan, gras, stenen, bloemen en bamboe. Verder is er ook een speeltuin met houten attracties en springkussens waar men speurtochten organiseert in het bos.

Wie genoeg heeft gewandeld en toe is aan een andere tak van sport, gaat het water op. Kanoën, kajakken of raften over de ruim 1200 kilometer aan waterwegen in deze regio’s. Je kunt ook je eigen (zeil)bootje meenemen om over de meren te glijden. Of je nu sportief een potje de rivier afglijdt of lekker rustig wilt drijven op het water: het kan er allemaal!

Populaire bestemmingen in Bourgondië

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com